värmen fortsätter..

..här i Berlin.. Idag har vi haft 32 grader i skuggan såklart och vill inte ens tänka på vad det varit i solen! Är medelhavsvärme.. Nu börjar det dock att mulna på, och det har utlovats åska, vilket kanske inte är helt ovanligt efter dagar med så värme som vi haft... Dock är det fortfarande varmt, SUPERvarmt..

Igår var vi på 30 årskalas, när vi åkte hem vid ca 02 inatt, var det fortfarande 24 grader ute!! GALET!!

Kalaset var väl sådär, tyckte både jag och A. Killen som fyllde år är trevlig och rolig, när det bara är vi.. Men han är lite sådär speciell och egentligen varken min eller As typ, så för många av den typen av människor, blev lite för mycket för oss..

kalaset var i en park, utomhus, helt ok egentligen, men kändes lite B på nåt sätt, man blev inte bjuden på mat, utan bara dryck å eftersom de andra varit där hela dan så var ölen aningens ljummen.. Alla är sånna där barfota människor, som inte riktigt fattat vitsen med skor, utan trampar runt barfota och typ 90% av sällskapet tyckte att hasch är fint och bra att röka på.. Vilket med andra ord gjorde mig till en passiv knarkare igår.. Usch mår lite dåligt av det.. jag som aldrig förr ens sett droger (sen vet jag att alla inte definierar hasch somen drog, men jag gör det) sitter helt plötsligt mitt i haschens paradis!!

Samtidigt vet jag att man här har en otroligt mycket mer liberal syn på i alla fall hasch och canabis än vad i alla fall jag har och att röka på är inte ovanligt, dock något jag aldrig skulle få för mig att göra ever. Å för att alla ska vara lugna så håller (eller har aldrig hålt på med) A inte på med det heller, han har aldrig ens rökt en vanlig cigg och dricker sällan alkohol, så hane nog än mer duktig än jag!!

På tal om detta med en mer liberal syn, så ser man varje dag här i Berlin folk, allt från studenter till affärskvinnor/män gå runt med en öl i handen och dricker den som att det vore cola.. I början var jag verkligen chockad och fattade inte hur mycket alkisar det egentligen fanns i stan. Men har nu fått det förklarat för mig, att det är så man gör :)

Dock är det faktiskt enligt lag förbjudet, men polisen bryr sig föga om det och man kan med andra ord gå förbi polisen och dricka öl på öppen gata och dem låter det ske.. Tror de anser att de har bättre saker att göra än att ta en öl från en myndig människa.. Japp så nu vet ni hur det är, så bli inte förvånade om jag snart springer runt på gatorna och hällr i mig öl även hemma i Sverige...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0