dagarna går och går...

Det har varit driftsproblem med blogg.se under helgen, därför har jag inte kunnat uppdatera som önskat. (det var lite av en lögn, driftsproblemen är sanna, men jag har inte suttit framför datorn i helgen alls, utan såg nu när jag kom in på bloggen att det varit problem, men det låter ju snyggt lixom)

dagarna bara springer iväg, helgen försvann lika fort som den började. I lördags hade vi 2 studiekompisar från As uni. på grillkväll, Anton och Celia, de var supertrevliga och vi hade en jättekul kväll, åt god mat, drack vin och satt framför elden till halv 2 på natten och pratade en massa. Celia är från Peru och utbytesstudent. Anton e en sån där vänsterkille, men det får gå :) Nä då, supertrevlig han med!!

I söndags var det morsdag här, liksom som på så många andra ställen runt om i världen.. förutom i Schweden... Vi åkte till As föräldrar och hade grillning där med... Men det är väl lite som i Sverige, man tar vara på alla grillmöjligheter som finns!!

Skolan går framåt, långsamt med säkert.. Känns som att vi börjar komma in på lite svårare vatten, äntligen, men än så länge har jag full koll på allt!!

Jag har i helgen lärt mig skillnaden på Woher, Wohin och Wo, något som jag grubblat över och alltid använt fel.. Men nu fattar jag!!

Vad jag än så länge INTE har kläm på är när man använder dich/mich eller dir/mir.. detta kommer senare i kursen och inte alls något som jag behöver kunna nu, men hag vill ju lära mig.. Jag har fattat att det har med dativ och ackustativ och göra, att det på något sätt styr vilket av det, det blir... men jag blir lite galen, jag fattar ju inte ens dativ och ackusativ, var senast på högstadiet jag höll på med sånt drabbel och kan inte minnas att jag tyckte det var så kul!!
Får bli att googla på det!!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0