skola och en hel del grammatik!!!

Nu har vi kommit in på lite svårare vatten i Tyskan, äntligen, eller jag fattar ju allt, men det är detta med artiklar, det är ju bara att lära sig, för vet man inte artikeln på ett ord, så blir ju hela meningarna körda...

Så nu tragglar jag der, die och das!! Men har i alla fall lite kläm på det! Men meningarna går ofta långsamt att säga till en början, eftersom jag hela tiden tänker vilken artikel jag ska använda..

I tisdags anmälde jag mig till nästa kurs, som börjar den 23 maj. kommer med andra ord att läsa dubbelt ett tag! Men det kommer gå bra.. Har en svag känsla av att jag skrivit detta förut.. I vilket fall trodde jag att skolan låg i Pankow, men det ligger på Prenzlauer Alle, bara 3 spårvagnshållplatser från AlexanderPlatz. Viist, jag kommer att få köpa tågkort, men inte resa så långt som jag trodde!!

Min klass just nu får jag lite panik på, fortfarande, hela jävla klassen består at 5 respektlösa idioter, och jag!! Vi börjar klockan 9, idag klockan 9 var det jag där. Sedan behagar de andra att droppa in lite när de känner för, fram till kvartöver 9, trots att läraren sagt och skrivit, flera gånger, att det är 9 vi börjar. Ecangelos (greken) är iofs inte så idiotiskt, för han har alltid varit i tid annars, å något kan ju ha hänt på vägen, men de andra 4 har 0 respekt!!

Vi är ju för fan vuxna människor och har valt att gå i skolan, vi e inte alls på något sätt dittvingade och borde då verkligen ta vårt ansvar och även visa respekt mot varandra.. Tror att respekt är ett viktigt ord i detta sammanhang :) Idag sa i alla fall läraren till på skarpen och ska bli kul att se hur många som e i tid imorgon!!

Jag e lite dryg och bitchig och när portugisen kommit sent många gånger nu, så irriterar jag mig som fan på honom. Vi satt och skrev när han kom in och jag märkte hur han ville "tjuvtitta" på mig för att se vad vi gjorde, då slog jag demonstrativt igen boken och kände mig mycket nöjd!!! det är så man skaffar vänner :)

För övrigt är skolan riktigt kul och jag hade kunnat gå hela dagar, som jag ju med ska göra snart!!

Den ena vittekvinnan (fick ett påpekande av min kära mor att det heter vietnameser och inte vitnameser som jag skrev, därav vittar) hon har bott i Tyskland i 8!!!!!!! år, och först nu börjar hon att läsa tyska. Är inte det lite skrämmande?? 

den andra V.kvinnan är förlovad med en tysk man och killen e "ledig". Jag tror det är lite som så att i Sverige kommer det thaitjejer och till Tyskland kommer det Vietnamestjejer, men det kanske bara är en fördom jag har igen... Men på Volkhochschule så har dem en "preperation course" för vietnameser..

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0