tyska!!

när vi e hos As mormor så snackar hon konstant tyska med mig.. långsamt å lite skrikande, för då borde jag ju fatta.. hahha.. fast det går riktigt bra nu!! Vi förstår varann fint, jag knagglar mig fram o hon babblar på :-) Vi har kokat kaffe och gjort rulader tillsammans.. helt utan As hjälp!! Ibland kan det bli några små missförstånd om jag missar ett ord eller liknande nör hon pratar.. men man lär sig fort!!

Jag va så arit till en början att jag såklart "sieade". Men det behövde jag inte.. sedan fick jag massa hårprodukter av henne när vi åkte, eftersom jag hjälpt henne med så mycket när hon inte klarat det själv.. på å av med stödstrumpor, ögondroppar mm..

Hon bor i en liten håla, typ gämförbar med Hjo, bara massa pensionärer.. Å för att bekräfta att pensisar ibland e lite knäppa så kommer här två historier..

jag å A va ute på joggingtur, å han ville visa mig runt, eftersom han spenderade sina somrar som barn här, under DDR när han inte fick va nån annanstans.. Vi går till ett gammalt hus med lägenheter där hans mormor å morfar bodde förut, å då gick vi in i trapphuset för att titta.. det kommer en gammal gubbe å frågar vad vi gör där, på ett väldans otrevligt sätt, jag menar, vi kanske bara skulle besöka nån.. A förklarar å surgubben ber oss gå typ 10 ggr.. sedan låser han dörren.. vi slog vad om att han kommer gå hem till sin gamnla fru och berätta att två huliganer till ungsomar försökte göra inbrott eller liknande..

vi fortsätter vår joggingtur, å möter en gammal tant. Hon börjar skrika förbannat till oss på långt håll.. vi har ju lixom inte gjort nåt, men tydligen e det så att hennes gamla tax e rädd för joggare.. Men e det vårt fel lixom?? hon behöver ju inte bli förbannad, utn kan ju be snällt att vi saktar ner, sedan smög vi på tå förbi denna dam.. å insåg att detta inte var nåt för oss.. en riktig byhåla.. Å alla e väldigt Ossie.. å så får man inte säga.. fast det e A som har lärt mig vad det e... (nedvärderande ord för östtysk) Men han e ju det själv, fast man inte kan trot!!

socitetsfest

Nu skall jag försöka ta igen nästan 2 veckors missat blogande.. fast så kanske man inte kan göra..

skrev ett låååångt inlägg om detta, men när jag skulle posta det så krascha internet.. fan!!
Blir såååå pissed, orkar inte skriva om..

men har varit på socitertsfest i alla fall, med alla Berlins höjdare, den ena rikare än den andra.. förutom jag då!!
men trevligt var det!!

Idag e vi i Hannover, A gör lite jobb, det e 26 grader, 222226666 grader hör ni det!! E det värt att komma hem?? skiner solen där??

Imorgon far vi till Dresden skall spendera helgen där, med vänner, frida kommer med sin orkester, å jag skall ta upp mitt trumpetande med dem!! spännande!!

På söndag bär det av hemmåt.. ( så nej, ingen flytt till Tyskland, bara varit en hel härlig månad här, men nu kallar verkligenheten)

när man hexlar, så kör man grenar i en maskin som äter upp dem typ.. tror att hexel kanske e ett tyskt ord för den maskinen :-)

Idag såg jag världens dyraste bil.. men bucato eller liknande, kostar 1,3 miljoner, jag behlvde kolla noga för jag skulle nog aldrig mer i mitt liv få se en sån bil.. men bilen va ju fuuuul!! Å jag va inte impad! Så kan det va.. Sen fick jag höra hela historien bakom bilen, så vill ni veta nåt, bara fråga.. jag tror den har 1001 hästkrafter!!! gnägg!

Dags att fara till tandläkaren för A och jag skakll ligga i solen!! Fånga lite bränna så ni inte blir alldeles för besvikna på min bleka hud!!

förlåt...

igen..
under kvällen skall jag uppdatera er, med allt jag kommer ihåg som händer under veckan..

vi hade internet i stugan, tydligen fungerade det bara på As dator, för man behövde ett speciellt program, detta program går att ladda ner över internet, men hur skall jag kunna ladda ner om jag inte har internet, åbehöver programmet för att ha internet.. ja ni fattar krångligt..

Nu befinner vi oss i alla fall hos As mormor å här finns trådlöst internet.. men nu skall vi handla å ta hand om mormor som opererats för grå starr idag.. jag måste ta på stödstrumpor å laga kåldolmar..

det där sista va kanske lite överdrivet.. de var redan lagade.. jag värmde dem på spisen, jag som trodde jag avskydde koldolmar, inser att jag älskar kåldolmar!!

Puss puss på er

Å grattis till Pappa på hans fördelsedag!!

Tysk musik!!

Jag gillart!! hmm lite varning.. igår utsågs vinnaren av idol här i tyskland, vinnarlåten heter I belive å e riktigt bra, med tyska mått mätt

Sedan gillar jag en tysk grupp som sjunger på tyska.. Tror att de heter nåt i stil med Sune Mannheimer
fast kan va helt ute å cykla å de kan heta nåt annat :-)

Flyg å far..

Söndagen började med att A skulle flyga helikopter, en present han fick av sin syster med man på sin födelsedag förra året.. Jag satt å gottade mig i solen 20 grader här idag!!

Sedan begav vi oss till hans föräldrar för att plocka upp en present och kläder till A, då vi skall på hans systers man 35 års kalas imorn!!

Hans syster å man med barn var där, så vi blev kvar, satt i solen åt jordgubbstårta och umgicks.. Var premiär för att möta systern, å de var väldans trevliga!!

As mamma har satt press på mig att använda mig av den tyska jag kan.. Learning by doing.. hmm hon har ju fullkomligt rätt, men jag avskyr att säga fel.. fast nu mumlar jag tyska i alla fall!! Å jag lär mig massa, hon pekar å berättar å jag upprepar!! Super!!

Så nu alla, ni kan prata svenska med A nästa gång han kommer.. han kommer inte fatta ett ord dock :-)

Dags att bege oss tillbaka till As sommarställe., trots att helgen bjudit på underbart väder så har vi slappat å inte grejat allt, det skall det bli ändring på imorn, då vi skall rengöra pool, bygga nytt växthus och hexla massa pinnar..


Nu kan ni lämna kommentarer igen...

å det gör ni ju för fullt... så jag gillart, å skall försöka uppdatera lite bättre nu med :-)

vad jag saknat..

trodde inte att jag saknat så mycket, å speciellt inte saker från Tyskland.. Men inser nu att jag gjort det..

har saknat vår dusch i växthuset, där man under sommaren kan äta vindruvor och duscha samtidigt..
Dmax, även om det bara e på tyska
tysk mat
efterrätter..
greja i trädgården.
joggingturer upp för berget.. mys i hammocken

ahh allt helt enkelt..

vårligt väder!!

Sitter i hammocken i As föräldrars trädgård å har äntligen lite tillgång till internet igen.. Solen gassar och det är ca 20 grader varmt.. skulle kunna klä av mig till underkläder eller nåt, men vet inte om det e så passande..

Blondin carin får verklige be om ursäkt att bloggen uppdaterats så dåligt, men vi har inte internet i As sommarställe.. men nu har det förhoppningsvis fixats och jag skall kunna uppdatera er då och då.. dock sliter vi så hårt i trädgården att vi e helt utslitna på kvällarna och somnar vid 9 i soffan :-)

Nästan all min bränna från Australien har runnit av mig och jag måste nu jobba hårt för att bygga úpp en ny, så att ni inte tror att jag spenderat min vinter i alaska eller liknande..

back to life...

efter 18 timmar spenderade på flygplatser och flygplan.. Kom till Beijings flygplats bra i tid och tur var väl det.. flyget var försenat och vi behövde krångla oss fram på simpel engelska och teckenspråk för att förklara att vi kommer missa vårt plan i Munchen och behöver omboka biljetterna.. Till sist var det löst och vi kunde checka in mm.. Kina är väl inte världens bästa på organtisation, som med allt annat. Så allt tog en halv dag å lite mer..

Kom till sist på planet och gav oss iväg, maten var oätlig och våra magar krånglade fortfarande.. Kul på ett flygplan lixom.. När vi väl kom till Munchen insåg vi att vi bara missade vårt orginalplan med ca 5 minuter och vi behövde vänta 2,5 timmar på nästa.. Trötta som få drack vi gratis varm choklad och läste tidnigar..

Jag sov hela flygresan mellan Munic och Berlin och vaknade först när hjulen dunkade i marken.. As föräldrar hämtade upp oss och sedan blev vi sittande i soffan hemma hos dem och pratade fram till halv tre... då var klockan halv 9 för oss och vi hade varit vakna i mer än 24 timmar... Wunderbar!!

Klockan åtta vaknade vi, pigga och glada.. Åt en underbar europeisk normal frukost, hade modevisning med alla As inköp åt en underbar europeisk lunch och nu har A fått för sig att vi skall riva ut ALLT i hans garderob och städa den.. hmm känns ju sådär kanske :-)

Fast det är nog bra att en det kommer svenska ögon i garderoben och rensar ut allt som e för tyskt :-)
Ingen nåd här inte!!


osmakligt..

så jag kan spy.. först trodde jag det var ett skämt, men de klär de stackars kinesiska små barnen i nån typ av byxa, jeans, mjukisbyxa wso, som e öppen från skrevet å bak, så de små ungarna kan göra sina behov lite var de vill eller nåt.. men why?? hur mysigt e det att gå runt i den förbjudna staden å se en lite kinessnopp titta ut ur byxan..

usch nä nu låter jag så där dum igen.. men hade ni varit här så hade ni med blivit sååå irriterade på allt...

manikyr

för 40 kr har jag gjort idag.. det ni.. kan ni inte ens köpa en nagelfil för i svea rike :-)

i ett kommunistisk Kina..

fungergar inte FB. Så e det.. Blääääää :-(

Å jag har nästan blivit tagen av kinesisk polis.. eller inte.. på fygplatsen när vi kom å precis tagit oss igenom tull, säkerhetskontroll å visa check så åker vi ner för en rulltrappa, jag säger till A, på skämt så klart.. "Finally here, now we can do what we came for, bomb the city". kanske inte världen smartaste, men har nog sett för mycket teroristfilmer.. bakom mig stod en polis, som jag inte såg.. A ville helst banka nåt i huvvet på mig tror jag... men än e jag fri i alla fall!!

hej Kina!!

Vår första dag i Kina besökte vi den förbjudna staden.. sedan var det shopping för hela slanten.. jag har inte tid att blogga vi bara shoppar.. har övervikt som f-n, men har löst det hela genom att ha på oss ca 5 lager med kläder var..

har även klämt in ett besök till den kinesiska muren.. Men direkt vi kom tillbaka till Beijing så shoppade vi igen.. bad tom busschaffisen att släppa oss utanför mallen... inget skämt..

En slutsats e att vi gillar shopping, ogillar kineser, maten, trafiken, hotellet å det mesta annat.. Hade det inte varit för shoppingen så hade vi nog legat gråtande på hotellrummet..

tänk er KFC i 4 dar, en mage som e i uppror konstant, toaletter utan toapapper (ännu bättre med en mage i uppror) kineser som inte kan ett ord engelska, men babblar glatt på ändå, de lurar en från alla håll å kanter, borstar inte tänderna, kör bil som galnngar, knackar på dörren för att städa rummet 7.30 på morgonen, va fane det lixom?? vem vill ha sitt rum städat när man fortfarande ligger i sängen?

jaja, är väl egentligen bara en total kulturkrock, så skall inte gnälla å låta dum, men skall bli skönt att få komma till europa igen, å nästan hem i alla fall..

Muren var i alla fall en upplevelse.. fast det var kallt som in i norden.. typ 5 grader, å jag hade inte riktigt kläder för detta!!

Alla i Kina tror att vi e gifta, kanske man inte kan vara bara ett par här??

goodbye Australia!!

I måndags hade vi en hejdå middag med Anika och Stephen, det kändes allt lite trist måste jag säga. Vi kommer ju dock att ses igen, med all säkerhet, Stephens syster bor i England å han skall förhoppningsvis dit i september, så då ses vi ju!!

Vi åt i alla fall middag på lövenbreu, fast med tysk stavning, som e en tysk restaurang.. var gott och mycket mycket mat...

på tisdagen åkte vi å sa hejdå till vårt kära Maroubra.. kändes nästan ännu sorligare.. vi va på stranden, det va kallt, men ändå stod vi ut hela dan.. A klippte sig med..

på kvällen gick flyget till Kina å här är vi nu.. uppdatering kommer.. men vi shoppar ju för fan :-) har ju inte tid att blogga då!! men nu försöker vi packa ner allt vi shoppat, utan att få övervikt.. crazy.. kommer inte att gå...

uppdatering snart.. 


Söndag

Tillbaka till verkligheten, var nästan som att komma hem. När vi vaknade imorse sken solen från en klarblå himmel, e det inte typiskt. Båten skulle hämta oss klockan 1, Fijitid. Vi va lite nervösa å A hade en känsla av att något skulle gå fel. Åt frukost och gjorde sedan ett nytt försök med kanoten, då vattnet var mycket lugnare idag och inte lågvatten. Tog oss runt hela ön, vilket inte var så jobbigt, tog kanske en halvtimme. Sedan gav vi oss ut på snorkeltur. Låg i vattnet i över en timme och bara njöt av hur vackert det var.. Gick till sist upp då vi inte ville se ut som russin. I precis detta ögonblick kommer vår båt, en hel halvtimme för tidigt.. sjukt. Vi fick raskt samla ihop sakerna och slänga oss på båten. Inte fanns mina flip-flops där inte L en lugn båtresa idag. Kom till fastlandet, de slänger in oss i en taxi, när väskorna e inne säger taxixhaufören, att detta får ni betala själva. Då får jag ett litet spel, då vi var lovade transfer till flygplatsen, efter mycket diskussioner får vi det. Men låt oss säga att han inte var glad.. Men so what, inte fan skall jag betala saker å tibng 2 gånger bara för att någon skall stoppa pengarna i egen ficka… Flygresan gick bra, vi hade ett grymt entertainment system, så timmarna gick fort. Nu väntar vi på shuttlen som skall ta oss tillbaka till City center..

Slutligen kan vi konstatera att Fiji e en upplevelse, bra snorkling, men en vecka räcker gott.. vi har träffat massa trevliga folk och haft en underbar vecka.

å måste berätta lite kul. När vi kommer till passkontrollen i Sydney så krånglar mitt pass som vanligt. Får gå till kundservice å de fixar det. Var så trevliga så, killen tittar på mitt pass, å säger att jag ser helt annorlunda ut nu. Jag skämtar å säger att jag lovar att det e jag.. kortet e bara ett halvår gammalt å så mycket kan jag väl inte ha ändrats.

Går vidare och skall köpa biljetter till bussen, för att underlätta ger jag mitt körkort för att hon skall kunna skriva namnet.. hon tittar på det å utbrister, e det verkligen du??? Ehh vad e det med folk? Hon var helt till sig, jag hade blivit sååå smal sedan kortet tog, som att jag nånsin varit tjock? Ok, detta kort e sen jag va 19 så e väl tur att jag ändrats!!

 


Lördag

Första heldagen på Bounty avklarad. Vaknade upp till spöregn, typsikt. Blev dock bättre under dagen, men har blåst en hel del. A har inte känt sig helsuper, lite förkylning och min mage har inte varit som den skall. Jag har överlevt, men A tror att han skall dö.. haha..

Vi försökte oss på att paddla havskajak runt ön, var dock alldeles för höga vågor, samtidigt som det var lågvatten, så vi kraschade rakt in i korallerna, inte bra alls. Så då gav vi oss tillbaka. Hade lite poolhäng och låg i hängmattan. På något sätt går dagen ganska fort även om vi bara slappar.

Fick en tvårätters middag på kvällen. Var mycket gott. Träffade 2 norska jenter som vi spenderade kvällen med, trevligt, trevligt. Håller tummarna för en sista dag med bra väder!!


Fredag

Idag spenderade vi sista förmiddagen på Mana. Kändes riktigt trist. Morgonen va inte den bästa. Låg lite på stranden men det började regna så vi hängde med våra nyfunna vänner amerikanarna, som förresten heter Brad och Ashley. Nu skall det bli en resa till Montana J

Båtresan över till Bounty va helt sjuk, så vågigt och han körde som en galning. Innan sa han att han skulle ta det lugnt pga vädret, e då undrar jag hur han kör när han inte tar det lugnt? Jag glömde mina flipflop på båten, e redigt piss över detta.. dyra var det. Men A skall köpa nya i Kina!!

Bounty e fint, känns mer som en lugn ö.. inte lika mycket ungdomar som på Mana och med laidback.. tror att våra 2 dagar här räcker.. Vi saknar Mana, men kul att se nåt nytt..


Torsdag

Idag lämnade alla vänner oss och vi kändes lite ledsna för detta. för att pigga upp oss gav vi oss ut på snorkling och dykning. A dök 2 dyk, jag snorklade. Ett helt fantastiskt ställe.. var i sjunde himlen och lyrisk. Glömde av att andas, men som tur va fick hag inte syrebrist och lever fortfarande.. Tog miljontals av kort! A var nöjd med sina dyk, han så en stingrocka..

Eftermiddagen spenderades på stranden, jobbade på brännan. Nu på kvällen har vi träffat lite nya vänner, vi e bra på det där.. ett amerikanskt par, som va så oamerikanskt man bara kan va.. vi gillade dem skarpt spenderade hela kvällen med dem.. nu skall vi sova och imorgon skall vi lämna detta paradis och ge oss vidare till Bounty..


Onsdag

Usch imorse när vi vaknade regnade det helt otroligt, det verkligen vräkte ner, på ett sätt man trodde var omöjligt.. vi spenderade hela förmiddagen med att spela kort med Fabrice, Viebke, Tmo, holländaren och en engelskman.. Vi spelade shithead, som e samma som skitgubbe. Trevligt!

Efter lunch tittade solen fram och vi begav 10 meter till vattnet, låg å lyssnade på vågorna och sedan blev det så varmt att vi alla spenderare eftermiddagen sittandes i vattenbrynet. Vi bestämde oss för att gå och se solnedgången, den var bedårande!! Vi tänkte supa ner oss och kissa i allas sängar på kvällen, men alla var för trötta, så det blev tidigt i säng, inte en enda fylla.. imorgon lämnat våra vänner oss, känns riktigt trist.. men vi kommer att ses igen!

 


Tisdag.

Nu skall ni få höra på grejer. Är mycket roligare om jag berättat live, men det får bli så här istället.. vi åt frukost med Timo och Fabrice, som vi träffade igår, en tysk och en belgisk kille. För att få lite bakgrund så har Fabrice brutit armen i Australien, å det e kanske inte så kul här i Fiji, han har dessutom en influensa. Timo har fått bedbugs över hela, hela sig, vilket e fruktansvärt. Med andra ord har de inte turen på sin sida. Igår kväll efter att vi lagt oss hade tydligen några engelska killar med blivit helt totalt dyngraka, e det ett engelsk syndrom? I vilket fall delade de dorm med tysk/belgaren. Engelskmännen kommer till rummet vid 4 tiden på natten, en spyr i duschen, den andra får för sig att pissa, i rummet,. Över Timos väska.. å när Timo säger till honom e han totalt väck å fattar inget, engelska killen däckar helnaken i sin säng.. senare vaknar han upp å drar nästa drill över golvet.. ännu lite senare vaknar Timo upp av att engelskkillarna har lite kul med den totaldeckade andra engelska killen.. å håll i er nu.. vad de gör, jo de kör in sin snopp i hans mun å tar massa kort, typ varvar runt. I ett svagt ögonblick vaknar den fulla killen upp, vänder sig till Timo å säger, förlåt för vad jag gjorde, du kan få stoppa din snopp i min mun med, som en förlåtelse… (hmm här nån stans låg vi alla dubbelvikta av skratt) Tino vänder sig i sängen, å e INTE intresserad… nånstans här slutar historien..

Men låt oss säga att de engelska killarna lämnar ön dagen efter, å kommer nog aldrig att komma tillbaka.. hahaha..

På förmiddagen gjorde vi smycken av kokosnötter.. blev ritkigt fina saker faktiskt.. eftermiddagen spenderades på stranden, med att lyssna på två andra engelska tjejer berätta om sina erfarenheter i Thailand, å med erfarenheter menar jag vem som haft mest sex, supit sig fullast mm… vad e det med dessa folk??


Måndag

”Fij-time”, jag säger då det.. vår transport skulle hämta upp oss klockan 9. På morgonen säger hostelet att ja, det e ju Fiji time vilket kan betyda allt mellan 9-10.. kvart i 10 blir vi upphämtade. I en gammal Merca typ från 60 talet, fast ingen fin sådan. I bilen sitter två barn och föraren undrar om han kan köra hem dem innan.. ja visst, vad skall man säga liksom? Jag frågar om det inte e skola idag. Nä, den stora pojken har diarré (jag sitter bredvid honom) å då vill inte den lilla gå heller.. Skolplikt, vad e det liksom?

Kommer fram till båten, e en liten skruttsak som skall ta oss till Mana Island.. 4 engelska tjejer skall också med.. får vänta ett bra tag, det e ju trots allt Fiji-time J

Äntligen ute på ön, vi får vårt rum, helt ok.. det e bara elektricitet mellan 17-08, fast det hade vi ju förväntat oss.. i duschen finns bara kallvatten.. men rummet e rent.. senare pratar vi med en tysk kille, han e totalt sönderbiten av bedbugs, men tydligen fanns de bara i deras dorm, fingers crossed…

Dagen spenderar vi med att kolla in ön. Vi e faktiskt inte så impade, kanske beror det på vädret? Det e inte precis sol från klarblå himmel, men vi upptäcker å kvällen att vi allt fått lite färg ändå… vi gick till det bästa snorklingsstället på ön. Grymt besvikna, men senare fick vi höra att man måste mycket längre ut.. nytt försök får det bli

Vi fick god lunch och middag och efter middagen var det underhållning, av gästerna själva. Alla olika nationaliteter skulle framföra en sång från sin eget land. Jag å en svensk tjej tog helan går, A å hans tyska team to nationalsången, en fotbollssång om att de skulle vinna VM 2010, fast det var det ju ingen som fatta, eftersom de sjöng på tyska.. å den tredje var att de skulle kicka ut Nederländerna i VM, kanske e nån hatkärlek där? Å det var massa Dutch folk här.. Kvällen var rolig och man lärde snabbt känna folk… efter sångerna satt alla å pratade å drack det Fijianska ölet, som kostar 17 kr för 750 ml. Helt ok!!Å de engelska tjejerna blev dyngraka.. haha, lite typiskt..

Fijifolket e mycket trevliga och de vet verkligen vad gästvänlighet är, dock märker man att de inte kommit lika långt med miljö tänk.. ön känns skiten och ingen städar liksom upp.. Vi hoppas på att vi får en bättre syn när vädret e bättre, men vi har även hört att Bounty Island, som e vårt nästa stopp, skall vara så mycket bättre… Sedan kan det kanske bero på att vi e på de billigare öarna.. visst åker man till en ö, som typ tar en minut att gå runt å det bara finns typ 2 rum så kanske det e en annan sak. Men då får man betala där efter, hörde nåt om US$260 per natt å uppåt… Dags att sova! Klockan 8 går strömmen av å då är det omöjligt!

RSS 2.0