Tsunamivarning!

Efter jordbävningen i Chile, som än så länge inte verkar ha gjort allt för myckte skada, om man hör på nyheterna här i alla fall.. Och om man jämför med Tahiti, så har vi tsunamivarning här..

Vi får inte lov att vara nära kusten idag.. Klockan 6 skall vi ha BBQ på Brontë beach.. Hoppas varningen är borta då.. Men under dagen får vi väl hålla oss borta från kusten.. Å hemma i huset eller nåt..

Var lugna vi bor 2 km från vattnet och på 6e våningen.. skall nog inte va nån fara...


The Ivy!!

E Sydneys mest Fancy nattklubb och där spenderade vi gårdagskvällen/natten.. Var en spännande upplevelse... Vi undrade lite om vi skulle komma in, de brukar va ganska hårda med sånt, tydligen.. Men vi e ju så snygga att det var inga problem alls..

Klubben var riktigt bra.. Bra dansgolv och riktigt fräckt inredd... Nedre botten var utomhus, fast ändå inte.. var hål upp i taket..

Innan vi var där så var vi på Lövenbraü, eller liknande, ett riktigt tyskt ställe, som var lite som oktoberfest tydligen.. Med 4 tyskar i sällskapet och jag å Stephen, så var alla mycket nöjda..

Kvällen var mycket trevlig..

Na Nananana nananana...

Hmm ja nu förstår väl vad det är :-) HAJAR!!!!

Var på stranden igår, vid Little Bay den lilla mysiga stranden vi fann för några dagarsedan..

Badade solade, snorklade och hade det super.. Antoine gick iväg för en snorklingtur själv.. Jag å Lilli på stranden.. Han simmar bra långt ut.. Kommer tillbaka efter ca 20 min. 2 minuter senare kommer det en helikopter.. Den börjar cirkulera över vattnet i vår Bay.. Bara ca 10 meter över vattnet.. Fortsätter så länge, länge.. Vi fattar inte riktigt varför.. Den åker iväg lite grann, men kommer snart tillbaka fortsätter cirkulera runt vattnet... Sedan kommer två poliser ner till stranden.. går en liten patrull och sedan bort igen.. Sedan kommer nästa grej.. En jetski som kör runt massa i vattnet oc cirkulerar..


Alla fortsätter att bada, bara några få som går upp.. Vi e ju lite fega och nyfikna, så stannar på stranden..

På kvällen berättar vi för Stephen vad som hänt oss under dagen..

"sharks, probably sharks..." E hans svar.. Helikoptern och jetskin skrämmer iväg hajarna, tydligen... Men att folk fortsätter bada, crazy!!

Hade tydligen varit hajar på Bondi beach med under dagen... Känns som det e massa hajar här nu, om man jämför med förra gången...

Det mest skrämmande är ju att A varit lång där ute bara minuter tidigare...

En spännande eftermiddag...

En händelserik dag!!

Vet inte vart jag skall börja med gårdagen.. Hände mycket, mycket.. På morgonen träffade jag Lilli, hämtade upp As glasögon och sedan letade vi febrilt efter en present till Anika som fyller år på söndag och skall ha lite BBQ.. Till sist hittade vi nåt riktigt bra.. Ett armband.. Där vi graverade in Australia 2010, C,A,L (Carin, Antione, Lilli) Nu kommer hon alltid att minnas tiden med oss :-) Jag hoppas hon blir nöjd!!

På eftermiddagen mötte vi upp A hemma hos oss och drog till Drivingrangen.. Lilli hade aldrig slått en golfboll innan.. Men efter mycket goda tips från två pros,, så var hon helt otroligt duktigt.. både jag och A var impade till 1000.... Efter en hel del golfande så blev vädret bara bättre och bättre,så vi beslutade oss för att gå till en strand inte långt därifrån..

Stranden var supermysig.. inga vågor som på Maroubra beach, utan detta var i en lite bukt och nästan inga folk på stranden.. Lite klippor man kunde ligga och sola på och inte bara denna förbannade sanden... Vattnet var säkert 3-4 grader varmare, tackvare vågfritt... Detta är min nya favvostrand.. Dock måste man ta buss hit.. vilket man slipper till maroubra..

På vägen tillbaka till bussen behövde vi gena över en golfbana.. En man står och skall slå, så vi väntar tills han e klar.. Istället börjar han att prata med oss.. På redig australiensk bush engelska.. inte alltid lätt att förstå.. Han börjar berätta om sitt liv och snart förstår vi att han är aborgin (hmm eller vad det nu heter, inte grönsaken i alla fall :-) Hans son sitter i fängelse, han har 42 kusiner bla.. Efter ett tag frågar han var vi bor... Vad säger ni om att jag kör er dit?? Nej, nej, nej.. Tänker jag, och skall precis säga att vi har vår bil bortom kullen.. A och Lilli säger Ja... Shit, shit, shit.. Sånt här får jag inte göra!!

Vi går med honom.. och alla möjliga bilder byggs upp i mitt huvud.. (har nog sett för mycket film) Jag måste gå bakom honom, annars har jag inte koll om han slår golfklubban i huvvet på mig, jag planerar hur jag skall kasta mig ur bilen etc..

Nära hans hem så frågar han om vi vill komma upp på lite kaffe.. Vi alla är väldigt, väldigt nöjda.. Men på något konstigt sätt så sitter vi alla i hans kök i alla fall.. Han är nån slags författare och vill att vi skall läsa lite han skrivt..

Det är väldigt, väldigt intressant.. Men samtidigt skrämmande hur den australienska myndigheten behandlar aborginerna. Lite, om inte värre, som apartheid i Sydamerika.. Eller Östtyskland efter kriget.. De behövde förr fråga om lov för att gå till doktorn, träffa vänner etc.. Vi fick långa artiklar med oss... Är egentligen konstigt att vi inte hör något om detta i skolan.. Kanske är för långt bort, eller vad vet jag??

Han fortsatte att berätta om sitt liv, hans ena dotter hade fått barn när hon var 14!!! Nu hade hon tre barn, hur gammal hon e nu förtäljer inte historien.. I vilket fall hade pappan till barnen våldfört sig på dem.. Inte sexuellt, utan sparkar och slag.. inte för att det är bättre.. Vår aborgin hade hittat ena barnbarnet hemma totalt misshandlat...

Så var det dags för bilturen, vi hoppar in.. tror att vi e på väg.. Så säger han, jag vill bara visa er några andra platser.. Kör runt med oss ett tag, pekar ut minnesvärda platser, speciellt för hans barndom, och till sist släpper han av oss hemma..

Har missat sååå mycket av vad han sa och berättade.. Men man fick sig en total tankeställare..

Vi alla tre var efteråt väldigt tagna.. Och konstaterade att ingen av oss hade följt med om vi var ensamma.. Men att detta samtidigt kanske är mer deras kultur att vara vänlig mot andra människor på ett sätt som vi inte är vana vid... Hade det varit sverige så hade jag ju aldrig hoppat in i en främmande bil.. Tror mest att han var ensam och ville prata av sig lite..

Han var väldigt, väldigt bitter på det australienska parlamentet... de har varit förbjudna under så lång tid att prata sitt språk osv, att mycket av deras traditioner har försvunnit i graven hos den äldre generationen..
Förstår inte hur man kan komma och bara beröva ett folk dess land på det sätt som vi europer faktiskt gjorde..

Å även om nu australien försöker rättfärdiga det hela, så anser han att det är alldeles försent eftersom så mycket av deras kultur och land försvunnit...

Nu fick vi ju bara en sida av det hela.. Och det skulle vara intressant att höra vad en Aussie har att säga.. skall nog fråga Stephen på söndag och sen ge hans version...

Kanske fel av mig att säga så här, men vad jag dock inte kan förstå är att aborginerna skyller allt missbruk och att så många av dem sitter i fängelse på myndigheterna.. Det kan jag ju anse är ett egetansvar man har.. Att inte sätta sig i såna situationer.. De har aldrig varit förbjudna att gå i skolan och skaffa sig en utbildning exempelvis,.. Visst sen förstår jag att de får kämpa hårdare för sitt jobb, men i alla fall.. Allt går inte att skylla ifrån sig..

Men i vilket fall var den ett mycket händelserik och lärorik dag..

Å australienska märken då...

Billabong såklart.. Å Roxy.. Å sen kommer jag inte ihåg mer...

Hugo Boss!!

Vi pratade med Stephen om olika klädmärken, men även annat som kommer från respektive länder Sverige, Tyskland och Australien.. Sverige var ganska lätt.. Ikea, Filippa K, Nudie, Tiger of Sweden, HM, Cheap monday var bara några av allt var vi kom på.. Å det roliga var att Stephen kände till de flesta.. Medan A inte hade nån aning..

Vidare till Tyskland då.. A har ju tidigare försökt stjäla både Calvin Klein (pga Klein), Marcus Schenkenberg och HM som tyska märken så därför e jag snabb med att stoppa honom..

Vi kom i alla fall fram till Joop! och ett skomärke, birkenstock?? eller kanske nåt annat.. Sen tyckte A även Hugo Boss.. Men jag protesterade högljutt..

Väl hemma googlade jag lite på det, och fick väl lite surt medge att han hade rätt..
Men som en triumf för mig, så hittade jag även detta :-)

Hugo Boss grundades av Hugo Ferdinand Boss (1885–1948) i Metzingen 1924 men gick i konkurs 1930. Det återstartades 1931 och nådde framgångar som leverantör till nazistregimen. Under 1930-talet leddes företaget av personer som stödde nazistregimen öppet och företaget levererade uniformer till SA, SS, Wehrmacht och Hitler-Jugend.

Under andra världskriget hade företaget tvångsarbetare från Väst- och Östeuropa. 2000 gick företaget med i den stiftelse som det tyska näringslivet har för att ersätta tvångsarbetare.

haha, så detta skall han tänka på varje gång han har sina HB skjortor på sig nu..
kanske skall göra ett stort brännmärke nu när jag skall stryka :-)

För övrigt så var vi ju faktiskt i Metzingen i somras, just i HB shopen och handlade maaaassor


Idétorka...

har lite slut på idéer vad jag kan skriva om.. Livet här går ju sina lilla vanliga gång, beachen om vädret tillåter, och annars bara lite småutflykter.. Inte så kul att läsa om kanske..

Så nu är det upp till er.. Vad vill ni veta?? Fråga allt ni kommer på, så skall jag försöka att svara så gott det går!!

Typ en frågestund A la Blondinbella :-)

moln e trist!!

idag har var en molnig dag igen.. Jag hade tänkt att åka till Ikea för att se hur det ser ut här. Men e lite för lat.. Har damsugit tagit hand om tvätt och strukit lite istället.. Är bra att göra en sån här dag när inget annat finns att hitta på..

Nu börjar dock solen titta fram och när A kommer så skall vi till poolen.. Jag har fortfarande sjuk träningsvärk och simning mjukar upp mina leder lite grann..

fast nu skall det lagas kyckling och ris!!

min vän kackerlackan..

Bodde på väggen i nån timme.. Innan vi Med grovt våld, slog ihjäl den.. Vapnet blev min gympasko..

fast först orsakade krypet lite kalabalik.. den kröp under sängen och vi (läs Antoine, jag hade lämnat rummet för länge sen) fick riva upp lakan, och hela madrassen för att hitta den..

Till slut fick vi gjort en markaber avlivning, a la Jack Bauer ( har sett för mycket 24 nu)

Sedan var det i alla fall 2 st i Sydney stad som sov med stängt fönster och värmeslag den natten.. En kackerlacka kompis per dag får allt räcka..

pannkaksmätt!!

Nu har jag precis smällt i mig pannkakor.. Magen e så där gött uppsvälld :-(

Vädret e inte så bra idag.. Har varit superduper i några dar nu.. Men idag har jag sett OS för första gången på ritkigt..

Damhockey.. Sverige-USA förlust med 1-9.. Så ja, ni förstår kanske, inte bästa valet av OS, men men, bättre än inget.. Nu laddar jag för curling!!

Helsinki=Sverige???

träffade en Aussie kille jag pratade lite med i Blue Mountains, han hade varit i Sverige, så det var ju kul, pratade lite om det.. frågade var han varit... Helsinki..

Ehh, men det e ju Finland.. jaja.. Han bad så mycket om ursäkt.. Not accepted :-)

Våran underbara helg!!

Har haft en superhelg!! Träffade i helgen en Vännina till A som skall vara här i 4 månader och jobba.. Hon kom i torsdags, själv, så hon var nog glad för lite sällskap.. Å hon pratar engelska.. Jättebra, å då blir jag glad :-)

Vi åkte till Lunapark som e e n nöjespark, dagen var jättevarm, men med alla karusellturer så fläktade det faktiskt lite grann.. På kvällen kollade vi kinesiskt nyår parad.. den höll på i 1,5 timme, med massa organisationer sällskap mm som dansade, spelade och sjöng.. Det var kul att se, men blev lite långdraget..
Efter en mycket lååååång dag var vi alla trötta och redo att sova..

Dan efter upp kl 6 för att bege oss till Blue mountains.. Hade en helt underbar dag där.. Gick i ca 8 timmar.. Riktigt jobbigt.. Jag, A och Lilly

Gick en walk och vi var alldeles ensamma.. tyckte att det var så faschinerande att ingen ville gå där.. Kom till ett jättefins vattenfall.. Tog på oss bikini och badbyxor, badade i vattenfallet och picknickade där.. Inte en  människa kom under hela tiden.. Vi ville aldrig lämna detta ställe men till sist behövde vi ju gå vidare.. Kommer upp till toppen av vattenfallet och ser då att hela den track vi gått e avstängd.. detta förklarar varför inte en människa var där... Väl däruppe ser vi även att de har en utsiktpunkt ner över vattenfallet, där vi varit... Här e det inte avstängt... Lite jobbigt, vi hade inte några handdukar med oss så när vi skulle byta om var så blunade bara de andra två och lät den tredje klä av sig och på med kläderna.. Inget konstigt med det lixom.. Förutom att alla där uppe kanske har massa nakenkort på oss.. Jaja.. whatever..

Vi träffade förövrigt ett australienskt par som just berättade om 3 människor de sett vi vattenfallet.. vi var väldigt tysta :-))))

dagen var underbar, över 300 kort är tagna och skall försöka få ut dem på FB.. några i alla fall :-)

Har så sjukt ont i benen nu bara.. stigarna går hela tiden upp och ner och fick för mig att göra intervallträning i trapporna som är det.. stapplar nu fram som en gammal tant...

Hemma vid halv tio på kvällen och då var det bums i säng och slocknade på 2 min!!

Facebook

Nya bilder finns att beskåda på facebook nu!! Enjoy :-)

Är dock ganska gamla bilder, blandat med lite nya.. Tar alltid sån tid att gå igenom bilderna för att se vilka som e bra å så.. De är från Australia day bla.. Så från den 26 januari fram till för nån vecka sedan.. Skall försöka bli lite snabbare på att lägga ut dem!!

back on track!!

Ursäkta mitt blogguppehåll.. Har haft fullspäckade dagar, och då har inte Internet varit första prioritet.. Och sedan var det når fel på internet under helgen, som gjorde att vi inte kunde komma online överhuvudtaget.. Nu är det i alla fall ordnat och life is back to normal!!


Biobesök!!

Var ju och såg Valentine's Day i söndags.. En bra och rolig film.. Helt klart sevärd. Biografen var en sån där riktig äkta gammal sak.. Mysigt!!

På tisdag har de bio för AUD$8, alltså ca 55 kr.. det e inte helt fel så nästa tisdag skall vi dit och se Shutter Island. Andra bra filmtips mottages gärna!! Då vårt tisdags nöje får bli biokväll!!

shopping!!

Igår spenderades en hel dag på stan.. Kom inte hem förrän vid åtta på kvällen, då går tiden fort.. Köpte ett halsband som A trånat efter, massa frukt på fruktmarknaden.. och sedan skulle jag leta reda på en affär där jag fick ett presentkort på min födelsedag.. Hittar den till sist, och inser då att Queen Victoria building, som är det stora shoppingcentret här och som jag inte varit impad av, har en hel våning underground som jag missat... Här var det lätt att spendera tid.. Å min PeterAlexander affär hittade jag med.. Såå mycket fint.. Å såå ganska dyrt.. Till sist köpte jag en jättefin mysig tröja.. Fick ju dock lägga till en mellanskillnad..

Bara påsen man fick den i var underbar, först slog de in den, typ så de gör på NK, å sedan var det en jättesöt påse med en hund på (Isola hade varit finare) å en riktigt rosett.. Kände mig som en Prinsessa :-))

aja, idag skall jag hålla hårt i pengarna..

Blondie!!

Jag har blivit så blond här nere av all sol och allt saltvatten, så min blondering jag gjorde precis innan jag åkte, känns ganska onödig..

Förhoppningsvis så kanske jag äntligen får tillbaka mitt blonda hår och slipper hålla på att färga det hela tiden..

Solen är gömd bakommoln idag och jag skall bege mig till Eastgardens shoppingcenter..
Förhoppningsvis kan jag spendera en dag där utan problem!!

Deja vu!!

Får fler och fler deja vu känslor/minnen här och saker jag glömt av kommer upp i mitt minne igen...

Exempelvis att om man köper grovt bröd här så möglar det helt ofantligt fort.. typ 3 dar och den e oätbart, medans vitt bröd håller länge... Hmm kanske egentligen inte e helt fel, eftersom de då inte slänger i så mycket E-ämnen i brödet, men vi hinner ju ite äta upp det och måste slänga hälften..

Det billiga smöret smakar skit.. Hade glömt det.. men det gjorde sig påmint så fort det kom på smörgåsen!!

Annars e det bara lite smågrejer som dimper ner i huvvet ibland, eller upp kanske?
Vattnet går att dricka men smakar såklart skit..

Våra gröna save the enviroment bags, som man får i affären.. sååå Backpacker, men så bra!!

nä, dags för duschen!! Ni blev uppdaterade ändå!!

å hela stan doftar blommor!!

Vet inte vad som hänt,.., Men helt plötsligt luktar hela stan som nyutslagna syrener.. det borde ju vara mer på våren det är så.. och nu blir det ju höst här.. eller hösten nalkas i alla fall.. Är ju ett tag kvar..

Men doftar så gott och man känner sig lite som hemma!!


klagomål!!

Måste bara få klaga lite innan jag somnar..
Sydneys Bussystem är inte av denna värld...

Aldrig att det på busshållsplatserna står vart bussarna stannar. Står endast slutdestination... Inga aåna där busskartor som i kära Götet, eller vilken annan storstad som helst... Nä här måste man alltid fråga går du dit??

Å inte heller går alla bussar från samma stället.. På en gata finns typ tre busställen och man får lixom chansa varifrån ens egen buss går...

Det värsta var en kväll när vi varit på Manly beach.. A skulle jogga hem och jag ta bussen med alla våra saker.. Ställer mig på busshållsplatsen.. Frågar första bussen går du till George street?? (det står ju lixom bara Randwik, ex på den å då vet jag ju inte var den går via) No. Ok frågar nästa. No, frågar nästa No.. ehh börjar bli lite tröttsamt.. Å inser att bussnumret jag frågade första gången kommer på nytt.. Frågar ändå.. Då ÄNTLIGEN, no, all the buses to Georgestreet goes from there, säger den trevliga busschauffören å pekar.. Ehh tack tack, säger jag och får vandra gatan neråt...

Varför säger inte den första busschaffisen detta?? Det måste ju lixom alla veta.. För det är väl inte så att den stackrn sitter och kör Randvick turen dag ut och dag in, man måste väl få byta tur ibland??


Ehh trörttsamt.. Vill verkligen klaga på detta nån stans.. E på klagohumäör!!!

har huvudvärk..

Efter en lång dags shopping.. Men är två tröjor rikare..

Uppdatering kommer imorgon.. Nu skall det duschas och sova...

Godnatt

det gick fort...

Vykorten till mina vänner, eller några få av dem, kom fram riktigt fort.. Aj då, det betyder att morfar fick sitt födelsedagskort ca en vecka för tidigt.. Men nu vet jag i alla fall att posten jobbar snabbt här i Australien!!

Me like!!

Är det OS nu??

Har knappt kunnat se nåt alls av OS. Typ 5 minuter.. Har ingen aning om hur tidskillnaden är mellan Vancouver och här.. Men den e nog megamycket.. eller inget alls kanske..

Men hur kul är det när man inte får se svenskar?? Inte se Kalla ta guld, utan mest australiensre som hamnar på 33 plats i slalom...

Fast jo förresten, när de visade dagens missar, så visade de faktiskt en svensk skidåkare åka av banan.. Vet inte vem det var dock..

I vilket fall.. OS är inte så kul här som hemma..
Å A är väldigt ointresserad och har noll koll på det mesta inom sport.. Istället är han data-bil nörd..hmm.. gillar jag det?? Jo, när datorn krånglar e det bra...:-)

diciplin på hög nivå!!

På Marourba stranden kommer under eftermiddagen när alla slutat jobba/ gå i skolan, alla australiensare..
Föräldrarna står och instruerar sina barn i surfing.. mer ut, paddla snabbare, fånga den vågen mm..
Egentligen inget konstigt med det... Men barnen e ganska små..

Nu till det värsta.. I vårt hus finns en pool, ca 25 m lång... Här vistas många kineser (inget on mot dem, men dem är det) papporna är där med sina barn, förmodar jag.. barnen är ca 5 år och det simtränas.. so far so good.. eller??

För här tränar vi inte bröstsim för att man skall kunna klara sig själv i vattnet.. Nej, här tränas det på hård diciplinerad nivå både crawl och fjärlissim.. Usch skulle vilja ta dessa föräldar och slå lite vett i huvvet på dem.. Varje dag är de där och de stackrs barnen är alldeles utpumpade.. Å inge uppmuntran.. Bara massa skäll.. eller så låter man bara alltid arg när man pratar kinesiska??

Ahh men låt ungarna va barn för f-n

först det ena sen det andra...

Först krånglar bloggen i några dar, och äntligen funkar den igen.. Men då skall ju självklart fejjan börja krångla..
What's up????

Snälla låt bara allt fungera..


Hajar, spindlar, kackerlackor och farliga maneter!!

ja här i Australien finns det mycket att passa sig för!! Bara under senaste veckan har det varit 2 hajattacker. En i norra Sydney, som jag skrev om innan, det var dock fårn en hajart som aldrig brukar attackera, och de gjorde nog hitsorien lite större än den var, för mannens sår var som enn skrubbsår om man ramlat från cykeln!!

Den andra attacken var i Queensland, långt från oss, och den hade nog en liten sämre utågng, även om jag i nte vet om hon dog, eller är svårt, svårt skadad!! Men ni kan va lugna, vi badar bara där det är badvakter.. Å vår vän Stephen sa att med tanke på hur många som badar här, och hur få attacker det är skall man mer va rädd för current eller Rips..

Vad e då detta, jo underströmmar som gärna blir när vågorna e höga, tror jag.. De suger tag i en och man har inte en chans att komma ur dem om man inte vet hur man skall simma.. Jag vet inte hur man skall simma ur dem. Stephen berättade, men på en nattklubb, vilket gjorde det svårt att höra..

Jag har bara blivit fångad av lite lättare strömmar, men det räcker gott för mig, då sugs jag med och har inte en chans.. När vi går ut i vattnet får A alltid hålla mig hårt, annars hänger jag med nästa våg in igen.. Som tur är, e han både rescue diver och emergency responder, vilket gör att han förmmodligen kan rädda mig lite i alla fall!!

De farliga maneterna finns inte här, utan kommer att komma högre upp, här finns bara brännmaneter, men de gör tillräckligt ont!!

Spindlar och ormar har vi ännu inte sett.. Bara några små bebisspindlar.. Å när jag klättrade i berg igår gick jag rakt in i ett massivt spindelnät, då fick jag lite panik.. Men bara lite, för hade 3 meter ner till nästa klippa och ville inte ramla ner!!

Detta var nog om vårat farliga liv här..

Å föresten omn hajarna attackerar en människa så e det oftast för att de tror att det är en säl, när människan har svart våtdträkt och ligger på sin surfingbräda..!!

På spaning i Maroubra!!

Jag har ju blivit en riktig hurtbulle (usch det var det värsta ord jag använt på länge) men det känns i alla fall riktigt skönt.. När vi e ute och joggar, blir jag inte längre trött, utan kan jogga på i As hastighet hur länge som helst.. Till sist tycker mer hjärnan att det är förbannat trist.. Men det kanske inte e anledning att sluta..

Igår gav vi oss ut på en långrunda.. Mitt lokalsinne är ju noll, medan A har ett på 100 ca. Så våra jogging turer går ut på att vi öppnar ytterdörren och ger oss ut på vägarna, nya turer varje gång. Jag har inte nån aning om var vi är, men på ett sätt e det roligare att jogga så här, för man vet inte hur långt man har kvar hem. Å slipper tänka att snart kommer den där förbannade backen som jag avskyr å så...

Igår blev rundan lite längre än väntat.. Vi sprang till beachen, joggade där, gjorde en liten bushwalk, irrade oss in i de riktigt fashonabla områderna här, Fy vilka hus!! sedan kom vi till en annan strand.. Och sedan hem.. 1,1 mil!
Direkt till gymmet, gjorde lite övningar och sedan simmade vi i poolen!!  Allt som allt 3,5 timmars träning!

Å visst gick vi en del på vår runda.. E oftast så varmt att våra kroppar inte orkar att springa helt och hållet.. Skulle nog kolapsa då!! Men överallt har de vattenstationer.. vilket e bra.. problemet var igår att alla var out of order!!

Vem vill bli min Träningsbuddy när jag kommer hem!!
Frida. A tror förresten att jag kommer slå dig när jag kommer hem.. Inte bokstavligt :-)
Men jag tror att vi har för mycket att prata om, så våra joggingturer blir walks i alla fall!!

ÄÄÄÄÄntligen...!!!

Funkar bloggen igen.. Har haft nåt problem med den och inte kunnat logga in, det är orsaken till att ni fått vara utan mina inlägg under några dagar.. Hoppas verkligen att nin kunnat stå ut!!

Skall uppdatera er med allt..
Men just nu skiner solen och beachen kallar på mig. Jag kan höra hur den ropar, Carin, Carin, Vi saknar dig här!!!

Partyparty..

Igår var trevligt.. Mitt billiga vin jag beställde var odrickbart.. Såå surt, så A fick ta det med.. Var hemma vid halv tre.. vilket kändes skönt.. inte allt för sent.. Ingen alkohol alls, vilket betydde att jag vakande upp kl 10 pigg och glad!!

Var först på ett BP ställe pga av regn.. Där kunde man få gratis öl om man pussade på en kille.. A tyckte det var bättre att betala för ölen.. why?? gratis e gott!!

Vidare till Cargo Bar som blivit vårt ställe i darling Harbour.. I like... Snackade med vår Aussie och sedan hem..

Bussen gick inte från var vi trodde, vilket slutad med att vi tog en taxi....


Å jag har..

börjat lämna kommentarer till era kommentarer..

Om ni tittar där ni skrev er, så lägger jag till ett svar, om jag anser det nödvändigt :-)

Valentines Day!!

Fick en fin klocka av A i present.. en som jag spanat på ett tag.. Så nu kommer jag alltid att vara i tid..
Den har vitt armband och själva uret har diamanter runt sig., Nu kanske inte diamanterna är världen mest äkta.. Men Me like!!

Ikväll skall vi gå på bio och se valentines day och äta på en mexikansk resturang..
Det fick han av mig!!

Nice, nice..

Vädret e dåligt idag.. Och vi kollar upp en liten långweekend till Fiji i slutet av vår resa.. Kan bli spännande.. Å e billigt från Sydney att flyga dit..

vita stränder, snorkling, dykning, söderhavet?, god mat, tyvärr regnperiod.. så googlar för fullt om det e möjligt att åka ändå...

Kanske därför det e så ofantligt billigt att flyga dit nu???

fort Knox!!

Så kan man kalla vårt lägenhet komplex.. för att komma in genom entredörren behöver man ett entrekort.. sedan kommer entredörr nummer två, här behövs med ett entre kort..

Sedan kommer hissen. Ditt entre kort tar dig endast till den vånig du bor på..
Sedan kommer ytterdörren, med lås såklart..

Att göra inbrott e nog svårt..!!

För ung för sitt eget bästa!!

I söndags när vi skulle ut för att ta en öl med Cecilia å Co, hade jag plånboken med mig, gick till baren för att beställa 2 öl.. Your ID please!! Ahh det var ju inga probs, å jag hade ju åldern inne lixom, 18 års gräns e det här, precis som hemma..

For you as well, sir, säger hon i baren å tittar på A.. Ehh?? Skojar du?? Näpp, tydligen inte, detta var fullaste allvar.. Han hade inte nåt med sig, å då blev det ingen öl.. Jag försökte förklara att han e 31 å att det faktiskt e lite patetiskt.. men det gick inte.. A kände sig mest lite stolt att se så ung ut.. Nu är det ju även här precis som hemma, ser man ut att va under 25 så skall legget fram.. Men tramserier..

Sen avslutade den mycket trevliga bartendern det hela med..

If I see your friend drink from that beer, I will kick you all out from here...

tack tack, vänliga australiensare!!

Vi har en vinnare...

I den tyska nationalsången..

Förutom att de 2 första verserna är totalförbjudna att sjunga i Tyskland.. Vilket jag inte heller visste.. och detta gjorde att jag skulle impa på A och sjunga sången för honom.. Han tystade ner mig väldigt snabbt.. och sa att det var FULLT FÖRBJUDET att sjunga detta... Bara de sista verserna e tillåtna..

Hmm Wonder why??

Så nästan Grattis Lillsis.. Förutom att du fuskade ganska rejält!! 

Party och galej!!

Ikväll, när ni andra vaknar upp till en lördag fylld med bakfylla och ångest, skall vi andra ge oss ut i 25 gradigt Sydney för att fira Kinesiskt nyår!!

Det ni!!

Åskar så in i norden!!

Igår var det den varmaste dan på länge, och självklart väljer jag att åka till city denna dag!!
Tog mig snabbt hen igen, men eftersom jag segat så på morgonen, så var halva dagen borta och på kvällen hade jag en examen, så ingen idé att bege sig till stranden..

Examen gick bra, tror jag, kände så!!

Efter den bestämde vi oss för att gå ut och jogga. 6 km 38 minuter, för att vara jag e jag riktigt jäkla stolt!!
Det känns faktiskt som att jag kommit i en bättre form och jag hade kunnat springa mer, bara det att rundan var slut!!

Vi gick ner till vår pool, badade och sedan hem igen..

Då börjar världens åskoväder.. Helt sanslöst, regnet VRÄKER ner och internet, satelit allt slutar att funka, himmelen lyses upp av stora blixtar och samtidigt dånar det så hela huset skakar..

En fräck upplevelse!!

Nu skall jag ner och köpa födelsedagskort till morfar, å valentinesday present till A

Ni andra får sova så gott!!

där vi bor nu...

har de Aldi, en tysk lågpriskedja, tänk att de tom hittar hit.. typ Lidl..
A tycker vi skall handla all mat här, för det e såååå billigt.. å såååån skit tycker jag. Men, men tyskimporterad mat slinker ner i magen trots allt..

Å billigt e det.. å märken du aldrig hört talas om.. scary.. säkert över 100 E-ämnen i varje liten bit..

Men god gröt hade de i alla fall.. färdia på sar, bara att blanda med vatten in i micron, smakade äpple och kanel.. behövde inte nån sylt.. mums!!!

veckans fråga...

Vad heter Tysklands nationalsång??

Kan tyckas enkelt.. men jag var helt fel ute....

10 öl till den som gissar rätt, utan att googla!!!!

vi e tjuvar...

från första hotellet tog vi med en handduk.. Kan va bra med en extra, till stranden å så..
På nästa hotell tog vi hela bäddsettet.. då vi behövde detta när vi flyttade in i lägenheten.. Tråkiga pengar att spendera när man ändå kommer att slänga det innan man åker hem..

Nu resonerar vi om vi skall va lite roliga, å gå tillbaka till hotellen, lämna grejerna och tacka för lånet.. eller kanske inte...


vad hände??

Meed vår healthy style??

Bara torsdag.. och A vill äta både vaniljpudding och 2 portioner Glass... Jag fick sätta upp stoooora stopskylten..

Men lite glass hann ändock slinka ner.. hmm det e värmen som gör det!!

Nytt försök att sova.. Men måste vänta på torktumlaren!!

Isola...

vill gärna flytta hit, har hon sagt.. Storhöjdsgatan e inget för henne.. det är här det händer...

Pusselipuss till världen bästa hund!!


måste va trist för er...

att hela tiden läsa att idag var jag på stranden.. å inget mer.. men det är lixom så.. men tänkte berätta lite om helgen planer, för att komma med nåt nytt!!

Imorgon börjar kinesiska nyåret, som varar februari ut.. skall bli skoj att fira det.. Speciellt som man ibland tror att man är mer i Kina än Aussie, när man e i citycentre..

På dan skall jag in till city, göra lite ärenden och träffa cilla och Johanna, förhoppnigsvis. Sen skall jag och A till drivingrangen på eftermiddagen, kvällen får nog allt ägnas åt att ta en lite öl eller likande..

Lördagen skall vi träffa Anika och Stephen... en utgång får det bli..

Söndag valentinesday.. Alltså skall vi hitta på nåt mys..

Får se vad det blir av det hela..

Nu skall det tas hand om tvätt, ätas glass och sovas!!

Natti, natti

beachat...

idag igen.. fast med heltäckade kläder, som en kines, de brukar faktiskt vara det här, ingen fördom..
Låg mest och läste bok och spanade surfers!!

Fick senare idag reda på att det varit en hajattack på en beach i norra Sydney, till allas info håller jag mer till på de sydöstra!! Så det e inte jag som e hajäten, om ni hör nåt om det!!

Nu skall det bli lite sämre väder några dar, så tack och adjö solen, för den här gången!!

Nu skall det bokas...

Biljetter, till Carins.. hoppas jag.. om de inte är för dyra.. Men det spelar ju ingen roll för det e en födelsedagspresent... men kanske inte skall ruinera honom...

go mat!!

Gjorde stora feta Aussie burgare till middag. Mmmm

Å till morgondagens strandmat, gravad lax sandwitches.. Ååå kan det inte blir morgon och stranddax, så jag få ta en macka..

Jag e konstant hungrig här nere.. Äter hela tiden.. Vi har fått köpa massa Bars å grejer så att jag kan trycka i mig mat.. Kommer att komma hem som en bulldog..

A däremot, äter en macka med nutella på morgonen, å om jag inte sedan tvingar i honom nåt mer, så tycker han att detta räcker!!

Whyyyyyy????


hundar!!

Inga Lagottisar så långt ögat kan se här i Sydney.. Kan tänka mig att det e lite långt att frakta dem hit kanske?

Men mycket hundar finns det.. Å alla e så härligt lydiga springer runt lösa i stadens parker och förljer glatt sina ägare.. Isola, det hade du med fått göra, om du hade fattat att bilar e farligt!!!

I alla fall ett hundvänligt land. Me like!!

Å om jag flyttar hit, kanske Isola blir den första australienska Lagotton!!

första examen...

avklarad.. eller den första riktiga i alla fall.. Känns skönt.. Nästa kommer på fredag!!


godnatt!!

Skall nu sova första natten i nya sängen!!
klockan e 23.40 och jag e tröööött!!!

För alla Facebook fantaster....

som läser min blogg, så har jag nu lagt ut lite bilder. Så mycket enklare att göra det där, än via den här bloggen, då jag här måste lägga ut dem en och en.. eller så e jag bara inkompitent å inte fattar...

Nån (syster eller bror) Kan ju alltid visa Mamma och Pappa bilderna, eftersom jag antar att de ännu inte e i FB träsket!!

surfingbräda

funderar A på att köpa.. hmm ja, jag vet ju i alla fall var han kommer att spendera all sin lediga tid i så fall...

men det betyder att jag kan ligga på stranden..

Blev nog dock lite mycket strand idag.. när jag behövde catcha upp all sol jag missat denna dåliga solvecka!!

äntligen hemma!!!!

I alla fall känns det så.. Har flyttat till lägenheten.. tvättmaskin, torktumlare, intenet som inte krånglar.. eget badrum, TV, balkong, egen säng.. 15 min gång till beachen, kylskåp, fräsch kök..

Kanske vardag för er andra.. Just nu hellyx för oss.. Imorn skall vi gå till mataffären och handla MYCKET mat, kunna planera.. wunderbar!!

Min födelsedag!!

Började med en 2,5 timmars tur i staden... Tjejerna var mer Fit än vad de sagt dan innan, vilket betydde att vi joggade på en del.. Men behövde ju även stanna för photoshoots ibland med!!

Väl hemma duschde vi och mötte sedan upp vår nyfunna trevliga vän Anika, från Tyskland, men en trevlig sådan :-)
Ja de finns... :-)

Jag fick ett presentkort av henne till en klädaffär.. WEEE shopping.. Vi gick och åt lunch på en jättemysig restaurang i Darling Harbour och sedan köpte vi glass.. Solen kom fram mer och mer.. Och äntligen kändes det som Sydney igen!! Allt bara för att jag fyllde år!!

Å ni kanske vill veta vad jag fick av A??
Jag får välja mellan en resa till Nya Zeeland eller en resa upp till Carins.. Hmm har inte funderat klart ännu.. NZ e nice.. men vädret inte det bästa, när vi kommer ha möjlighet att åka.. Carins e nice as well.. bra väder, barriärrev, ja ni vet.. så tror det lutar åt det!!

Cissi e här!!

I söndags catchade vi upp med Cilla och Johanna på deras Hostel.. Tog en öl, fast A fick inte för han hade inget leg med sig, och såg man ut att va under 25 fick man inte köpa.. Han va glad!! Fast missnöjd över ölen :-)

Vi snackade, träffade lite annat trevligt folk men trog oss hem runt midnatt.. bestämde oss för att träffa tjejerna för en jogging/sightseeing tur på måndag morgon!!

i födelsedagspresent...

önskar jag mig silsken och vackert väder!!


friday night!!

Mötte upp den tyska tjejen med sällskap, en mycket trevlig australienare, som för övrigt bott i danmark och äääälskade sverige, speciellt Glöteborg, där han spenderat många veckor.. vi pratade uteställen, shopping och massa annät.. Han kunde även en hel del svenska ord, vilket va lite kul!!

I vilket fall drog vi hem till fransosernas lägenhet.. där bodde de 8 st. 2 franska tjejer, 2 svenska tjejer och 2 engelska killar med.. satt å drack öl, pratade och hade det mycket trevligt..

Innan utgång blir vi hungriga och går till MC, men ändrar oss sedan till KFC. Här gör jag bortmig totalt, hela jävla resturangen skratta åt nig och det är ett under att jag satte min fot därinne.. ligger säkert ute å youtube.. skall inte ens berätta vad jag gjorde.. men slutade med fläskläpp och väldigt ont i mitt näsben.. förhoppningsvis inte bruten?? men då borde den väl vara jättesvullen, eller??

Å NEJ jag var inte full, oavsett vad det var som händeö.. Men sååååå sjukt pinsamt...

åt och drog sedan till Darling Harbour, dansade och hade kul. Jag å A hade bestämt att kvällen inte skulle bli så sen, eftersom hela dagen efter blir seg då.. vi 2 drog vi vidare till nästa klubb, satt å pratade en del.. Sen blev alla hungriga igen och vår kära Aussie visste ett pannkaksställe på the rocks som va öppet 24/7. Går dit, äter, mm sedan öppnar sig himlen, regnet fullkomligt vräker.. tar enn taxi och e väl hemma vid halv 5..

ehh kvällen skulle inte bli sen..
vaknar av städaren halv elva, har missat frukosten..
ligger fortfarande i sängen, regnet öser ner klockan e kvart över 3..

ikväll skall vi träffa det tyska paret och ungrarna.. men ikväll skall det bli tidigt.. Om inte vädret e för dåligt åker vi till Blue mountains imorn med tyskarna och några irländare!!


regnet öser ner...

och dagen spenderas på hotellrummet, tittandes på 24..

en riktig slappardag, efter att gårdagens utgång blev lite längre än beräknat..

tysk dubbning..

Det e inte kul att prata film med A.. Efter att vi träffat fransoserna vred jag mig av skratt, då de pratar precis som i Rosa Pantern. A fatta inget, men vaaaa??? Har du aldrig sett rosa Pantern?? Hmm jo men såklart med tysk dubbning.. inte lika kul alls..

Å lika dant om jag försöker dra en filmreplik, han e aldrig med på noterna.. Boring :-(
Sen såg vi nån film på TV här, såklart på engelska, å då va A helförvånad för de sa helt annorlunda i den engelska äkta versionen än i Tyskland.. Usch stackars alla tyskar.. Missar säkert halva poängen med en film..

Å det värsta e att om vi köper en film så måste vi alltid kolla så att det är med engelsk subtitle.. för det e inte skert.. eller så e det för att vi köper gamla skitfilmer!!!


eget boende!

på tisdag, mina vänner då smäller det!! Vi flyttar äntligen till lägenhet.. skall bli såååå skönt... eget badrum igen, fräscht kök, allt man kan drömma om, men tar för givet..

blir där vi ville från början.. De dumma tyskarna flyttar ut, ikväll skall vi till dem och ungrarna på lite fredagsfest.. Å vi som skulle festa med Fransoserna som bjudit hem oss... inte lätt att vara poppis.. Kanske hinner båda...

Å kanske gillar tyskarna liiiite igen, de flyttar ju trots allt... Å på söndag skall vi till Blue Mountains med dem.. Å kanske bra att ha andra ord i huvvet än tyska svär/köns ord då.. man vet ju aldrig vad som kan hoppa ur min mun!! Å det kanske inte uppskattas???

dagens planer..

vet jag ännu inte hur de kommer te sig. Inge kul med regn, speciellt inte i ett land där solen skall skina. Har ju hittat en stor outlet jag inte besökt än. Men skall ju inte shoppa, hur kul e outlet då?

Å jag å A skall till massivoutleten i Sttutgart, eller var det Dusseldorf, när vi kommer hem. Me like
Hugo Boss, RL, Peak, Burberry. tommy Hilfigher... för att nämna några, i långa rader.

kanske skall planera helgen, tvätta en maskin och strosa runt lite grann!!

klockan e tidigt..

och jag kan inte sova.. Regnet öser ner utanför fönstret och det e klibbigt varmt i rummet. ACn kanvi inte ha på, för ljudet gör att vi inte kan sova.. tydligen.. känsliga öron..

e hungrig, laddar för flingor, mjölk och vita toasts, not... vill har rejäl svensk frukost!!

på tisdag mina vänner, då smäller det!!!

vi är alla lite olika lagda..

jag har min skofettisch här, vilket leder till att jag har 7 par skor med mig!! Men jag har använt alla, så klaga inte!!

A har en annan fettisch, klockor. Han suckade lite tungt när han såg mina skor, sedan suckade jag ännu tyngre när jag såg att han hade 4 klockor med sig (och nu letar vi ny för fullt) en för dykning, en för träning, en för vardag och en för fest/jobb.. hmm

jaja, tur att vi e olika!!

Föresten skall jag få en klocka i födelsedagspresent, har kollat ut en väldans fin.. Så nu försöker han lägga över sin fettisch på mig med!!

kommer detta betyda att jag alltid måste vara i tid?
Nej!!!

geografi e fortfarande kul..

men ohh så svårt.. Sitter nu med en tenta.. usch och fy inte lätt alls.. har några frågor kvar.. Jag har ju turen att ligga 10 timmar före mina kurskamrater, vilket gör att jag har lite mer tid på mig än dem, men det behöver jag nog.. Sliter mitt hår. A har hjälpt mig lite med olika beräkningar av kartor, men det är inte så bra att skriva de tyska namnen på de olika bergarterna kanske som det frågas efter.. och google translate är inte min vän idag..

frår se hur detta går!! Nån som e bra på jordarter och stenarter, hjälp mig gjärna??

en väldigt orange jordart, kan det vara podsol??
å en mer i olika gråa lager ljus och mörkgrå..

ahh hard!!

tyska galna idéer!!

ibland undrar man ju lite..
vi har 3,5% mjölk till frukost, å det gillar A inte, då häller man halva glaset med vatte, för att "spä" ut.. Smakar vidirigt.. men han tycker det blir lättmjölk..

inget att rekommendera..


regnet vräker ner....

och jag lyssnar på geografi föreläsning..
Riktigt intressant, om ni vill veta nåt om våra sedimentära jordarter, organiska eller oorganiska så är det bara att fråga mig!!

På måndag..

..fyller jag år.. Uhh 26 hemska år, nu börjar det kännas som att jag blir gammal :-)

Jag har inte sagt något till A om detta, eftersom jag e en ond människa.. Men idag pratade vi om nästa måndag av nån anledning, å då nämnde han att det var min dag.. så där kommer jag inte undan :-)

Hmm får se vad han hittar på för mig.. vi pratade om att dra ihop ett gäng av folk vi träffat här och kanske ha lite picknick i parken på kvällen när alla slutat jobba, så jag får väl förbereda under dagen :-)

min rygg..

Är så mycket bättre nu än den varit på många år.. Kan det bero på värmen? Att jag inte är upp och ner hela tiden på jobbet? Eller är det nåt helt annat?? I vilket fall kan jag vakna på morgonen och hoppa upp ur sängen utan att stapla mig fram som en gammal gumma..

När jag suttit på en stol kan jag med resa mig..

Härligt!

Kanske är så att jag kommer behöva stanna här för evigt, för att ha en bra rygg!!

Är det mitt fel??

Idag har det hänt nåt bra, fast på ett dåligt vis..

När tyskarna bestämde sig för att stanna kvar var jag väl ca 99% mer arg än A, då han ryckte på axlarna och sa att vi hittar nåt annat.. Jag däremot, sa något i stil med "Jag hoppas att Gud är ond mot dem resten av livet och att djävulen tar dem". Kanske var lite i hårdaste laget..

Idag ringer de, hennes mamma har blivit akut sjuk och de måste återvända till Tysland så fort som möjligt, och om vi fortfarande var intresserade så fick vi flytta in i helgen..

Usch, känns ju som det e mitt fel.. Det var ju lixom inte så jag menade..
Fast än så länge skall vi inte va för glada.. Mamma kanske blir frisk och de kommer att stanna i alla fall..

Men idag skall vi titta på ett annat rum, en som ringde förut, då vi lagt ut annons på internet.. Vi får se om det passar oss.. Men helst av allt vill jag ju ha det andra.. Men tänk om vi tackar nej till rummet, även om det är bra och sedan inte får det vill vi heller.. Då kommer jag att tänka ännu mer onda tysktankar..

Australia Open Final!!

När vi kom tillbaka med färjan var det lagom dax för AO finalen och det var en storbilds TV vid hamnen vi satte oss och tittade, vi skulle ju tydligen hej på Federer enligt A, men alla australiensare hejade ju såklart på Murrow, eller vad han hette. Stämningen vari alla fall god, och även om vi tyldigen "visste" att federer skulle vinna så var matchen emellan åt lite spännande!!

Härligt att sitta ute i solnedgången och känna ljumma sommarvindar medan ni andra fick sitta i soffan med 15 minusgrader utomhus :-)

Vill bara göra er liiite avundsjuka!!

bluebottlar och strandspan!!

Igår beachade vi hela dan, tog färjan ut till Manly, vår för övrigt än så länge favorit beach. Jag visste ju det sen innan, men nu har A fallit med. Problemet är väl att det kostar ca 150 kr ToR att ta sig dit, å att göra det för ofta blir ju lite dyrt, men skall kolla upp om man kan åka buss...

Stranden e stor, inte allt för mycket folk, de har en strandpromenad, massa mysiga affärer på vägen till stranden, enorma härliga vågor och massa surfare som man kan spana på och imponeras av eller skratta åt (vi har ju själva inte surfat ännu, så då kanske folk skrattar åt oss med), tror tom att pappa hade klarat av att spendera en dag på stranden här...

Vi badade och lekte i vågorna de är så starka att jag inte kan stå emot när de kommer, och undervattenströmmarna e inte att leka med. Som tur e så har det typ 50 life guards på stranden, så man känner sig säker..

efter andra doppet blir at bränd av något, och sedan mräker vi att det är bluebottles i vattnet, en typ av brännmanet. Folk blir brända överallt vissa över hela kroppen och vuxna människor kommer gråtande upp ur vattnet, förmodlign gör det ont, de sätter upp varningar och så, men ändå fortsätter folk att bada, tom med sina småbarn.. Fattar inte.. Vi la oss i alla fall och strandspanade istället!!

RSS 2.0