Bula

Framme i Fiji.. Varmt, hett, jeans e inge bra.. svetten bara rinner längst med benen!! Hittade ett Backpackers via flygplatsen, free pick up och stället va finfint.. kul när man kan bli positivt överraskad!! Billigt va det med..

Har bokat vår vecka ute på öarna nu. Blev två öar. Först Mana Island i 4 nätter och sedan Bounty Island i två nätter, det sistnämnda e ett 4 stjärnigt resort, så förhoppningsvis blir det bra.. Med båtturer, dubbelrum och alla mål mat så betlar vi ca 2500 pp det känns helt ok för en vecka. tummen upp!!

Å jag tycker allt att ni skall googla lite på de olika ställena, för att bli lite avundsjuka!! Tänk er 30 grader varmt, vita stränder, kristallklart vatten, ligga i hängmattan med en paraplydrink.. Tänk er lite till… Å det skall vi göra imorn!

Det verkar som att vädret bli lite bättre ändå.. när vi kom var det molnigt, men solen tittade igenom och molnen tunna.. vi skall nog vara glada om det e så, för det e omöjligt att va i solen kan jag tänka.

Å vi har druckit Kadavi, eller nåt annat Fijianskt.. Det förlamade tungan och jag tror att det var droger!! Men sånt dricker man här, å vi tar seden dit vi kommer!! Men det smakade as!!! Hmm, kanske inte hette kadavi, kan va jag som hittar på det!! I alla fall såg det ut som sand blandat med vatten, typ som när man var liten och lekte i sandlådan.. tror nästan att det smakade likadant med.. Fast jag aldrig smakat sandvatten!!


Shopping

Vi hade ju bestämt att alla shopping skulle ske i Kina, detta har vi båda hållit stenhårt på, bara köpt varsin tröja och 2 kepsar..Tills vi kom till NZ och Christchurch…

Hyrde vår bil, åkte in till stan för att äta frukost.. A har stor kärlek till sportaffärer, så självklart gick vi till en. Där hittar han ett par väldans snygga skor, rejält reducerade.. så självklart behövde han slå till. Åkte vidare, kommer till ett outlet center.. Det kallat på oss, så vi stannar såklart J

Jag håller hårt i plånboken, A köper 3 T-shirts, från en NZ märke Hallensteins.. Allt som allt kostar de 10 euro. Var riktigt bra kvalité så vi va nöjda..

Efter vår rundresa på 4 dar kommer vi tillbaka å passerar outlet centret.. Kanske att de kommit in med massa nytt under dessa dar? Värt en titt.. A köper 2 t-shirts till J Det e såååå bra detta eftersom han redan innan vi åkte till NZ hade 21,7 kg packning.. Men vi resonerade som så att vi flyger med Quantas å då får man ha 23 kg.. haha, fast tillbaka till Sydney flyger vi med nåt annat… men vå får helt enkelt klä på osss mycket kläder…

Från kina kommer vi vara Michelin gubbar med alla lager kläder vi har på oss J


på flyget

Nu sitter vi på flyget till Nadi, Fiji.. För ovanlighetens skull så har allt hittills gått enligt planerna.. självklart kom vi till gaten på last call. Men lite kul skall man ha här i livet..

Det där med att flyga nästan e kul har jag ändrat igen.. När vi kom till planet slog jag bakut och ville vända om, det gick inte för sig enligt A..

Planet har konstiga vingar, som lixom går upp i slutet av vingen (ni ser det på FB korten jag lagt ut) Jag tror att det är för att vi flyger över vatten och om vi störtar så kanske det e bättre för vingarn.. A sa att det berodde på att flygplatsen i Nadi e så liten att vingarna inte få plats. Å då måste man böja dem… När han såg min blick, så sa han att han bara skoja…

Nån som seriöst vet orsaken?? It scares me…


mord

Igår när vi körde så dödade vi en fågel.. det var faktiskt inte vårt fel, den bara flög in i oss J när man kör bil i NZ så ser man helt seriöst ungefär var 10 meter ett dött djur, oftast e det kaniner eller possums… Kaniner ser man även hela tiden hoppandes på fälten, så kanske inte så konstigt att många hoppas ut i vägen.. Men i alla fall helt sjukt mycket dött vilt…


idag körde jag bil...

..på vänster sida, på riktigt, inte bara på en mesig grusväg...

jag brummade på som attans.. eller i alla fall i 80 km/h.. men vägarna e krokiga.. fast jag insåg ganska snart att det e så mycket härligare att sitta bredvid och övergav förarstolen för en mycket trevligare passagerarstol.. det var där allt godis fanns :-)

A leker Autobahn såklart och trimmar vår lilla bil i 150.. mer klarar inte den lilla motorn på 1,3l.. Å inte heller mitt hjärta... :-)

vad skall gå fel nästa gång?

Imorgon e det dags att ge sig iväg till Fiji.. Vad skall gå fel, behöver man visa för att komma dit, vara i karantän innan eller nåt annat bra som vi inte kollat upp...

För inte kan det väl vara så att vi kommer få en flygresa utan bekymmer..

Eller????

Lycka vs olycka

Under hela resan har vi haft lycka med vädret å allt annat.. nu kommer olyckan.. en veckas regn på Fiji.. crap.. vad skall vi dit å göra?? Det var ju här vi skulle jobba på brännan.. jaja hoppas de har solarie…


vår exploring friday

Vakande upp och begav oss till Dunedin,  där man kan se sälar, royal albstross och pingviner.. naturen e fantstisk och vi har väl stannat för ca 200 fotostopp..

Såg dock inte några albatrossar men väl sälar.. fast inte gråter vi för det.. för naturen va underbar.. ehh har jag sagt att naturen va underbar??

Såg även kaniner och hjortar, maaaaaassa söta får, varav ett på rymmen..

Å så dagens citat.. what kind of animal is that? Sager A och pekar på en ko.. ehh a cow maybe?? Jaja, kommer man från storstan så gör man..

Skall tilläggas att han när vi kom närmre såg det.. var bara så kul!!

Å nästa kul Tyskcitat J vi såg nägra kaniner hoppa runt.. ehh maybe they have rabbit farm, säger han då.. haha.. ehh eller inte.. bara att de bor många på samma ställe.. skulle vilja se någon ha en kaninfarm och inte få kaninerna att rymma om de e utomhus.. dessa var alltså på ett stoooort fält, man kan ju lixom inte låsa in dem där…


examen

Har precis gjort examen i kurs nummer två.. kursen var supersvår och då tappade jag motivation att plugga.. Gjorde testen 30 frågor varav man behövde ha 15 rätt för godkänt..

Varför ha mer än G? Jag fick 15 rätt kvällen räddad, jag e nöjd och glad.. Nu skall vi dricka te och äta frallor.. Mys!!


Pingviner och Sälar..

natten till fredag bodde vi i en by ( allt e byar hr) som hette Omauru, tror jag.. Namnen e alltid omöjliga att uttala och skriva.. På kvällen åkte vi å tittade på pingviner som alltid kom upp där på kvällarna.. Såg även sälar eller var det kanske sjölejon? svårt att säga var så långt i från.. Pingvinerna var gulögda pingviner eller liknande..

kom till vårt mysiga boende, där säger farbron att det vinns blue pinguins me.. klart vi måste se dem.. Ger oss av igen.. En springer över vägen.. A e tysk dum turist och hoppar ur bilen och "jagar" den för att få bra kort.. precis så man inte skall göra.. men bra kort blev det.. Fast jag fick uppfostra honom lite om varför tyskar e så hatade runt om i världen.. haha..

Kan det bero på att de tar för sig lite för mycket ibland och struntar i regler?? fast han höll faktiskt med. och från och med nu kör vi den svenska vämliga stilen istället .-)


kaos på flygplatsen del 2

Ja ni skall va glada att ni inte reser med oss.. Kom till Brisbane hade över 3 timmar på oss, solen lyser från en blå himmel och vi bestämmer oss för att sitta utomhus..

Vårt plan går 18.20 och halv sex packar vi ihop oss och skall gå till säkerhetskontrollen.. På något sätt tar A och jag olika ingångar från utomhus, och vi tappar bort varann.. Jag tror ju såklart att han gått ner till säkerheten.. går dit, de skjutsar in mig jag frågar om en tall guy har passerat yeah yeah.. ehh fast jag har ju hans passprt, han kan ju inte ha passerat då?? Nä det e klart.. de får leda upp mig igen, för det går inte att komma därifrån.. hittar till sist varann.. Han hade gått till en affär för att köpa födelsedagskort till sin mamma.. skriver det och jag börjar bli lite stressad..

kommer till sist till säkerheten.. SOm vanligt piper A nåt ptroligt, de packar upp hela hans väska.. scannar igen fort farande inte OK... de letar igenom den å hittar en US army kniv.. vi visste inte ens att den va där.. A har rest Berlin-London-Shanghai-Beijing-Sydney-Cairns-BB med den utan att en enda flygplats upptäckt den.. men här va de minsann på sin vakt.. IOFS bra men vi hade inte tid..förlorade typ 10 min här.. kommer till passkontrollen.. Har ni fyllt i det här formuläret?? Såklart har vi inte det.. Hör samtidigt i högtalarna.. Last call for chiristchurch.. please Carin Centerlund and Antoine Dahlke come to Gate 17.. shit, shit, shit å vi va inte ens inne än..

fyller i lappen utan att läsa.. hoppas det blev rätt.. de ropar en gång till.. kommer äntligen innanför.. möter en man som frågar om vi e de eftersökta.. så klart e vi det.. springer som galningar..

Är vid flyget kl 18.. vi e sist på och så fort vi satt oss dockar vi ut.. men vad hände lixom?? det skulle avgå 18.20 å klockan 18 ropar de efter oss i panik.. hmm kanske tidsändring som vi missat..

helt crazy.. flygresan va bra och nästan, men bara NÄSTAN att jag gillar att flyga nu!!

Tänkt att va tillbaka..

till landet där alla, jag menar alla e genuint snälla..
Vi landar mitt i natten, närmare bestämt klockan 01.00 hotelägaren har lovat att plocka upp oss.. Å jag har krånglat det med bokingen, men det ordnar han med..

Vi har bokat bil.. de lovar att hämta upp oss på vårt hotell på morgonen, alldeles gratis, kör oss till stället och vi får vår bil.. vi behöver inte ens lämna nån deposit.. Alla e så ärliga och tror alla andra om så gott..

Å vad jag har saknat det.. NZ e landet för mig.. Mer än Aussie, där alla Aussies e lite halvdryga och trötta på turister..

Bor på rena härliga fina ställen, men sköna sängar, rena lakan, en toalett som går att sitta på utan att man tror man får HIV, svininfluensa å allt annat..

Lycka!!

Å bilen e söt.. lite klen.. vill inte alltid upp för alla backar.. men vi gillarn!! Å jag får med köra.. fast har inte gjort det än.. A tror att hans nerver inte klarar det!!

Over sea post

Har skickat hem nästan 8 kilo packning.. Allt för att förbereda oss för Kina shopping.. Av nån anledning har A ändock 21,7 kg i resväskan och jag 17,7 måste ha myyyyycket kläder på oss när vi hoppar på Kinaflyget hem mot Berlin och kanske slänga lite vi inte behöver..


Flygplatsblogg

Sitter på flygplatsen i Brisbane.. Väntar på flyget till Christchurch.. Flygresan hit från Cairns va vacker, om man kan säga så.. Såg ner över barriär revet nästan hela tiden och vattnet var sådär vackert turkost..

Som vanligt gick inte allt vår väg på flyplatsen.. Vi tog vår shuttle imorse och det var inga probs. Väl på flygplatsen går vi till disken för att checka in.. Can I see your iternaty? Eller liknande frågar damen vid disken.. Ehh?? ” Vi måste alltid se att ni har en flygbiljett ut ur landet”, Säger hon då.. Ehh ok. Du har ju det på datorn säger jag till A. Ahh fast det var tydligen inte giltigt.. Måste ha det utskrivet på papper..

Jag blir lite bitsk å säger till henne, att sånt här e ju bra om flygbolaget kan berätta för oss innan.. Å var kan vi skriva ut pappret då?? Finns inte nån printer där.. Men vi kan maila till deras mail och servide point skriver ut det.. det e ju snällt.. Om det hade funnits internet.. Som tur e har vi vårt internetstick som vi kpt här i Aussie,  nu kom det väl till pass, uppkopplingen var dock kass, det tog oss tid, men till sist funkade det..och vi kunde checka in..

A viskar lite tyst i mitt öra, att flygbolaget hade mailat honom om att vi skulle ha biljetterna utskrivna, men han tyckte det var trams och struntade i det J


Hårt vs. Mjukt

Igår var inte vädret så bra i Cairns och vi hade en shoppingdag.. Gick till ett ställe för att köpa lite godis vi kunde ha på flyget. Allt godis som är producerat här i Aussie är vidrigt, tycker jag i alla fall och jag köper bara saker som MnMs mm.. Här var det dock billigt vidrigt godis som gällde. A äter allt, bara det e sött, så han har inga problem.. Han gick å klämde lite på påsarna och hittade till sist en partymix som han gillade.. typ som Gott å blandat… Mmm de här e hårda, det gillar jag säger han..

Så om någon har nåt gamalt godis över från förra påsken eller liknande, så kan ni ju alltid spara det, A äter det med glädje..:-)


Nakenchock!

Igår efter vår jogging tur i Cairns, som för övrigt var ohållbar på grund av över 30 grader kl 8 på morgonen och en luftfuktighet som heter duga, så tog A en dusch.. Efter detta så la hans sig naken i sängen eftersom våra handdukar fortfarande var fuktiga från dan innan och det typ tar lika kort tid att torka utan..

Det knackar på dörren och ungefär samtidigt öppnas den och en tjej kommer in.. Det tar typ lite tid för henne att koppla, å för A med.. Jag bryter typ ihop av skratt.. Hon ber sååå mycket om ursäkt och går ut.. Sedan går jag till henne och säger att hon kan komma in å städa (det var det hon ville) A skämdes järnet å sprang å gömde sig på toaletten.. jag gick ut och sedan var vår nyckel inlåst på rummet å vi fick be henne öppna..

Haha, tysk nakenchock, det måste va nåt det!!


Revet!!

Vi träffade C och J vid halv åtta vid marinan. Insåg att vi fått en väldigt fin båt med ett bra crew, jag skulle bara snorkla, de andra två introdyka och A dyka såklart.. han fick en Buddy från USA som var mycket trevlig, men han dök med guide i alla fall eftersom det e svårt att veta vad man skall titta efter..

Vädret började super, ,en mulnade på mer under dan.. på första stället såg vi hajar, snälla sådana, sköldpaddor, Nemo och massa annat fint.. A gjorde två dyk och efter ca 3 timmar startade vi motorn igen, åt lunch och begav oss till nästa ställe.. lunchen var riktigt bra, måste säga att jag e mycket impas av deras service.. Var dags för As 3e dyk och han hoppade i vattnet, gruppen försvinner ner under vattnet men inte A. Han har gjort värsta rookie misstaget och glömt att ta på sig vikterna.. Haha, då skrattade jag lite, men han skämdes ganska rejält.. De fick dyka i en grotta bla å han va ganska impad..

Jag snorklade vidare men på grund av att det börjat regna var inte sikten så bra som på första stället.. Sedan var det dags att bege oss hemåt igen… trötta men mycket nöjda efter en bra dag..

Jag började prata med några tyskar på båten. Å börjar så snällt med att säga att de har en konstig dialekt som e svår att förstå å att A pratar mycket bättre tyska än va de gör.. Bra start va?? Fast de tyckte det va helt ok och vi hade en trevlig resa tillbaka med dem.. De var från München å eftersom de inte pratar ”högtyska” så låter det inte som A J

På kvällen va vi sjukt trötta igen och somnade vi 22 typ.. det e anledningen till att jag redan e vaken, somnar för tidigt på kvällarna.. A sover så gott bredvd mig, men skall nog puffa lite på honom snart, för jag e sugen på joggingtur! De har en fin joggingväg alldeles vi vattnet..

Idag har vi inga planer, egentligen hade vi ju kunnat lämna Cairns idag,, men får inte eftersom A måste vänta 24 timmar med att flyga.. Det regnar, så vi kanske skall leta upp nåt museum eller bara gå i affärer… Imorgon beger vi oss vidare mot Nya Zeeland!!


I Cairns!!

 

Fick gå upp sjukt tidigt i söndags natt.. Var aningen trötta då vi inte kom i säng förän typ halv två och sedan upp halv fem igen!! Men hade en trevlig kväll med ungrarna.. tog en taxi till flygplatsen och allt rullade på bra. Kunde kiva rät in i planet då vi var lite sena, och sedan var det bara att ge sig iväg.. vi sitter precis bredvid en flygvärdinna. Hon pratar med några andra passagerare.. Å jag hör henne säga att vi kommer ju passera cyklonen i Townsville.. Shit, shit, hade jag vetat detta innan så hade jag ju aldrig satt mig på planet. Fram till innan Townsville så gick allt jätte bra, sedan började det att skumpa nåt otroligt, turbulens alltså.. Kaptenen började prata och berättade att vi var 160 miles från cyklonens öga, men att han skulle ta os safe till Cairns, tack för den J skumpade ganska bra ett tag till och sedan var det dags fr landning.. Har överlevt ännu nåt nytt!!

Väl framme möts vi att pressande värme, går inte att jäm,föra med Sydney.. Så mycket mer tropiskt, fuktigt och varmt. Får reda på att det e 33 grader. Tar en shuttle buss till vårt backpackers.. Som e fruktansvärt. Hur skall vi stå ut?? Köket e fruktansvärt och det första jag sa var att inte en enda matbit kommer att tillagas eller förtäras där. Vilket betyder äta ute.. Vi gick senare till Coles och köpte mackor, det kommer vi leva på till frukost och lunch, sedan får vi äta middag ute, men det blir bara en dag, för vi har ett gratis meal på ett ställe och äter på revbåten en dag..

Vi gick sedan till lagunen, här e det inte tillåtet att bada i havet pga stingers, som e en manet som dödar en p¨nån minut. Giftet går upp i nervsystemet och man blir förlamad och drunknar.. låter väl kul!! I vilket fall har de en stor pool istället mitt i city.. Mötte Cecilia och Johanna där, hade en härlig dag.. Var typ mer i vattnet än på land. E nästan olidligt..

Klockan 8 på kvällen va vi så trötta att vi somnade för natten.. värre än bebisar!! Men vi skulle ju faktiskt upp klockan 6 dan efter för en heldag på Stora Barriär Revet!!


Ett glas vin..

å lite dizzy...

kan det bero¨på...

att jag sällan, sällan dricker alkohol nu för tiden..
en heldag i solen..
ätit bara frukost å två mackor idag, å klockan e 22.30


tror på alternativ tre..

Å vi brukar äta mer.. Min matklocka ringer var 4 timmer å A blir ibland lite trött på att jag skall äta hela tiden..
Men idag behövde vi Beacha!!

Great barrier Reef

På måndag smäller det!! dags att ge sig ut på revet igen!!! Spännande, Cecilia och Johanna skall med också.. De skall intr dyka, A skall dyka, å jag... ja, jag får väl ligga på däck å pressa..

Nä då självklart kan man snorkla med, å A skall snorkla med mig.. Men jag e lite rädd för hajar, vet inte var det kommer ifrån, har aldrig brytt mig förr.. Men jag får hålla hårt i hans hand å hoppas att hajen äter oss båda..

Nä då, Stephen sa att hajarna sällan vill äta upp en, bar ta en smakbit och inse att man inte e så god :-)

Mycket nu!!

Veckan har innehållit mycket..

Ett roligt besked, och mycket oväntat, Grattis :-)

Ett tråkigare besked, men kanske inte lika oväntat!!

Å jag har tagit beslut... Svåra beslut, men å så rätt!!!! å oroa er inte, har inte lämnat A eller nåt, lät ju typ så.. Men ICKE!!!

lite ledsen i hjärtat..

Även om vi inte lämnar Syndey för gott, så känns det lite ledsamt att åka härifrån imorgon.. Vi kommer ju tillbaka så att jag kan ta ett riktigt farväl.. Tror ju inte att jag kommer att komma tillbaka.. Men man vet ju aldrig.. Skall dock bli kul att uppleva Cairns å Christchurch igen och att få se fiji..

Vi leker att det är vår Honeymoon där :-)


Kvack kvack!

Sista dan/kvällen i lägenheten.. dagen spenderades på stranden, härligt..
För nån timme sen satten vi in en "duck" i ugnen, tillsammans med våra lägenhetskamrater.. skall äta avskedsmiddag.. Anka, potatismos och sallad.. Bra att ankan tar typ 2 timmar.. klockan e snart halv elva.. vi skall ta en taxi klockan 05.00 imorgon... jag dricker rödvin=bakfull, även om det bara e ett glas..

Kan bara sluta på ett sätt..
Succé!!!!!!

packa, tvätta ordna..

mellan pluggandet försöker jag få något så när organiserat våra väskor.. vill ha allt tvättat innan vi åker med, eftersom jag ite vet när vi ser en tvättmaskin nästa gång..

A avslutar med 3 dar på Sydney University, det ni, det låter det va?? Han kommer hem helt försörd om kvällarna å fattar inget alls.. Men tycker samtidigt att det e skoj.. SÅ kan det va!! I vilket fall får jag nu ta tag i packandet sjäv, eftersom vi imorgon vill vara på stranden hela dan!! Skaffa den sista brännan!! Som det verkar så kommer det att regna i Cairns, men vi skall ju bara dyka så spelar väl inte så stor roll.. Men i vilket fall.. Brunbräannan får ju inte försvinna!

triangeldramat!!

Ehh kanske inte e så snällt att blogga om det, men va f-an hon fattar ju inte ändå, å tror inte att hon läser mig svenska blogg.. För att göra det enkelt så gör jag fortkortingar A-anika S-stephen och P-pojkvän.. A är alltså INTE Antoine i detta inlägg :-)

A kom till Australien i november, å "lämnade" då sin pojkvän i Tyskland, fortfarande tillsammans.. Kort därefter täffar hon S här u Sydney.. De blir bra kompisar, men S vill absolut nåt mer... Hon hänger med till hans sommarställe, sover där i två nätter.. Spenderar varje ledig stund med honom.. Han betalar alltid ALLT när de är ute osv.. Nu senast skall de åka till Adilaide 4 dagar över påsken tillsammans..

Hon nämner aldrig någonsin sin pojkvän i hans närhet.. Så vi tror inte att han vet om honom.. I augusti i en månad skall P komma hit till Aussie, å det kommer nog att bli svårt att reda ut det hela.. S e helt uppenbart sååå intresserad av A, å vi tror att hon lätt spelar på hans känslor..

Hmm jaja, så ser det ut, upp till er att döma.. Men båda två är som personer super duper snälla och vi gillar dem skarpt.. Men både jag å A (min A nu) har sagt att om nån av oss skulle göra så som A gör så hade det varit hej och goodbye!! Men vem vet, de kanske bara e kompisar??

strandragg

I Onsdags var jag och Anika på Bondi Beach hela dan.. Hade det sååå trevligt.. Hon har ett triangeldrama, tror jag i alla fall.. fast hon inte säger nåt.. mer om det sen... 

Vi blev uppraggade av en kille i vattnet som frågade om han fick ta kort på oss när vi badade och slängde oss i vågorna.. först fattade vi inte riktigt, utan trodde ju att han vill att vi skulle ta kort på honon, så vi sa glatt ja!! Sen var det lixom försent.. A tror nu att han kommer photoshopa korten och vi kommer hamna nakna på internet..!!
Ehh får väl gilla läget :-)


förlåt.förlåt..

Att jag varit usel på uppdateringar.. Veckan ha bestått av plugg å strand.. Har varit det bästa vädret på hela tiden vi varit här tror jag.. Solen skiner från en klarblå himmel.. Å idag sitter jag nne hela dan :-( Måste plugga.. fick nya uppgifter igår å måste ha internet för att göra dem.. Å vill så gärna bli klar innan vi åker till Cairns.. Men just nu så sliter jag mitt hår.. Programmet hänger sig och jag fattar noll, har fått börja om från början 2 gånger redan.. crap!!

Söndagen i korthet!!

I söndags gick vi en beachwalk mellan Coogee och Bondi Beach.. Mycket fint.. Sedan tog vi bussen till vad vo trodde var Watsons bay, för att möte upp Anika och Stephen.. Vi kom totalt vilse.. Åt på en pizzeria, ringde Stephen som programerade in adressen på sin GPS och plockade upp oss... tack för teknologi ...

Kom till sist till Watsons Bay, så g solnedgången från en klippa.. gick till hamnen, köpte seafood och drack öl.. (bara 2 per person, så MoP inte tror jag var en drunken flicka)

Ahh just det ja, mogonen började med att vi åt frulle tillsammans med våra housemates på ett mysigt Cafe här i Maroubra...


Å dagens roliga var när vi av nån anledning kom att prata ficklampor med Stephen å Anika, Stephen ville veta vad det hette på tyska.. Å sedan på svenska.. Ficklampa säger jag.. Å A och A höll på att bryta ihop.. Jag fick samla mina tankar ett tag innan jag fattade det roliga.. men fick e ju fuck på tyska.. Å att man gör det med en lampa var tydligen MYCKET kul :-))

Förlåt att jag uppdaterar dåligt..

Men solen skiner och dagarna spenderas på stranden.. Vilket beyder att inte så mycket mer händer just nu.. Ritar lite kartor på morgonen ligger på stranden och avslutar kvällen med 24, ungefär så ser det ut för tillfället..


Blodspill och tårar!

Igår när vi låg i parken skar A upp ett äpple till oss, vi har köpt en sån där liten käck fickknivgrej som vi har haft mycket användning av... Han "kastade" en äppelklyfta till mig och självklart så missade jag att fånga den, så dem hamnade på min dator.. Skule skämta lite tillbaka och låssaskasta på hans dator.. Då kör jag handen i kniven.. Bad timing kanske :-( Började blöda och det gjorde fasansfullt ont.. A hade väl lite svårt att hålla sig för skratt, å jag med, för det va ju ganska klumpigt gjort...

Men inte nog med detta... Inatt.. Ligger å sover så gott (tror jag i alla fall, sover ju som sagt) Vänder mig i sömnen å på nåt härligt vänster så ligger jag alldeles för nära sängbordet och drar i näsan där med en jäkla smäll.. Det dunkar lite i huvvet.. å jag känner att det börjar rinna blod... E för trött för att orka göra nåt, å A sover å vill inte väcka honom.. Anväder lite diskret lakanet (upptäckte i morse att det inte var så diskret :-)) A vaknar som tur e, å går å hämtar papper till  mig, sedan fick jag ligga å hålla papper för näsan.. Dock upptäckte han att det inte var inne i, utan utanför näsan som jag hade ett sår..

Allt var väldigt dramatiskt.. enligt mig, A sa att såret va så litet att det inte ens skulle kunna gå att se på morgonen.. Tyvärr har han rätt.. Ser inte alls vart det var min dramatiska skada skedde.. Men lite öm e näsan i alla fall..

Nu får det va nog med dramatik, å jag skall ta det väldigt lugnt...

Nya Bilder!!

På FB igen.. Nu e det nästan kors i taket på hur snabb jag e :-)
Fast e lite besviken å arg på mig själv.. Tydligen så kan varje album bara innehålla 200 bilder. Vilket jag fick erfara idag, å insåg då att nästan alla av mina Blue mountains bilder som ja la upp senast inte har kommit med.. Va ju typ bara 7 st eller nåt.. Å jag hade valt ut över 90..

Nu har jag tyvärr raderat bilderna som skulle läggas ut.. kopierar alltid alla bilder en gång å går igenom vilka som skall ut på Internet å inte, å den mappen e raderad, eftersom jag trodde bilderna va ute.. crap.. tyvärr betyder det att ni inte får se några fler BM bilder, för det tar så fasans lång tid att gå igenom bilderna å jag orkar inte göra det igen!!

Karta 4 av 5 e förresten klar.. E så stolt över mina kartor att jag kanske skall lägga ut dem på Fejjan?? Eller maila dem till alla?? Nån som vill ha en karta över befolkningsstatistiken i Dalarnas kommun, så säg bara till?? eller om ni har andra önskemål så kan jag göra er egna speciella karta...

24 hysteri

Var i videoaffären å hyrde 24 igår.. Har redan kollat 8 avsnitt på mindreän ett dygn, vilket betyder uppe halva natten, vaknar tidigt och sedan fortsätta på morgonen..Nu ligger vi i en park och skriver/pluggar lite..


Hon heter Anna, Anna heter hon…

Lyssnade på musik från As dator.. Helt plötsligt kommer Boten Anna, av alla sågner, på svenska.. Tydligen har den varit poppis i Tyskland, På SVENSKA!! Hmm ja, jag förstår dem, bättre att inte fatta vad han sjunger, än att ha den engelska versionen.. Lite kul var det i alla fall.. Å jag förklarade va sången handlade om, tror jag.. Jag vet inte säkert vad en Bot e dock.. Men sa att det är nån som ”vaktar” i chatrum och olika lan-spel å typ säger om nån fuskar.. Haha, nu kanske jag har ljugit ihop nån bra historia :-)


Mysteriet e löst...

När vi åkte hit  hade jag med mig två stora flaskor, en med schampoo och en med balsam.. Varje gång jag duschar, använder jag mig av båda, vilket borde resultera i att de två hela tiden följs åt i hur mycket det e kvar.. Så har dock inte varit fallet, och jag har flera gånger undrat varför jag använder så mycket mer schampo än balsam.. speciellt eftersom jag till och med bara använder balsam ibland, och den borde ta slut först…

Nu är mysteriet löst.. A använder alltid mitt schampo som tvål.. Inte konstigt att det bara e ¼ kvar i flaskan :-) Nu har jag förklarat skillnaden på schampo och tvål för honom.. Men tydligen luktar min tvål för mycket tjej :-)


Mysfredag!!

Har precis ätit klyftpotatis, grekisk sallad och biff, Mums!! Nu skall vi ner på hörnet och hyra film och sedan mysa i soffan med ost, kex och säsong 4 av 24!!!

Godmorgon Sverige :-)

avundsjuk??

Vill ni bli lite avundsjuka?? Så kan ni alltid googla på Mana Island, så ser ni vart vi skall spendera vår vecka på Fiji :-)

Tror det kommer bli paradiset!!

Små tårar på AnzacParade 747..

..Igår lämnade Lilli oss, för att bege sig till Victoria för att plocka tomater.. Varje gång vi äter tomater kommer vi tänka att det är Lilli som plockat dem.. eller inte.. Men vi skall sponsra tomatindustrin skarpt från och med nu.. Så hon har kvar sitt jobb :-)

Var lite trist att hon åkte, då hon e en supertjej!! Men jag vet att vi kommer ses igen, så fort hon kommer tillbaka till Tyskland i slutet av juni!! Då blir det reunion!!

Min Dag!!

När jag vaknade imorse sken solen från en klarblå himmer.. Beach såklart, tänkte jag!! skypade med Mamma och Pappa, åt frukost gjorde mig iordning, under tiden kom äckliga små moln inkrypande från norr, eller väst, eller var de nu kom ifrån..

Nu sitter jag bänkad framför datorn istället.. Gör karta nummer 3, har finslipat klart karta 1 och 2 och känner mig ganska nöjd faktiskt..

Skall boka lite boenden med för Cairns och Christchurch, borde även kolla hotell för Beijing, så vi har det klart.. Men av nån anledning är det lätt att skjuta upp..

Måste även handla lite mat och städa lite på rummet.. Så får nog den här dan att gå ganska fort!!

Ikväll skall vi hyra säsong 4 av 24, så sedan blir det en helkväll framför TVn.. Mysigt så här på en fredag :-)
Borde även göra lite fredagsmys av nåt slag...

"trumvirvel"

Nya bilder på fejjan!!!!
Anigen gamla, från vår dag i Blue Mountains!!

Fler kommer, inom en snart framtid!!

WoW!!!

Äntligen biljetter bokade..

Cairns-Christchurch-Fiji-Sydney!!  2 veckors resande.. skall bli überkul!!

Cairns 3 dar, så att A får dyka. sedan CHC i 4 dar, eller snarare NZ, kommer väl hyra bil å åka runt.. sedan avsluta med Fiji en vecka och de två sista dagarna i Sydney innan vi åker mot Kina.. Jippi!!!!

roadtrip!!

har ju inte berättat om vår roadtrip.. det e en lång och rolig historia som tar tid, kanske inte så kul för er andra, men Thelma, Louise och Antoine hade kul i alla fall...

Startade fredagmorgon, plockade upp Lilli och begav oss söderut.. Det regnade så vi bestämde oss för att köra ett tag, åkte the tourist drive och såg massa fin natur bla.. kom till Woolongoong, som är en mysig stad, fast inte när det regnar, spanade in hamnen och far vidare.. På kvällen kommer vi till Batemans Bay, som e en riktig sommarstad.. Letar boende, svindyrt.. får till sist höra att det är långhelg för alla in Canberra och de åker då till detta ställe, klart priserna höjs. Till sist hittar vi ett rum för $90 för oss tre. Helt ok, speciellt när rummet är stoooort!! Kollar film och efter halva så sover jag så gott..

nästa dag, vaknar upp till sooooolsken. Underbart, äter en rejäl frukost, gör massäck och beger oss till stranden.. Den är nästan öde, inte alls som strändera runt Sydney.. Vattnet e varmt och vi har en skön dag på beachen.. På eftermiddagen känner vi, och våra kroppar att det får vara nog, hoppas in i bilen och beger oss söderut.. Hittar en ny scenic road som vi bestämmer oss för att ta.. Först tänkte vi leta guld på ett ställe, men de stängde precis.. Där får A för sig att jag skall köra bilen.. Vi har bara försäkring för en chaufför, å det e ju inte jag precis.. Men kör ändå... Vänstertrafik plus automat bil.. Kan det bli värre?? Nä tror inte det.. Rullade fram i 20km/h och tyckte det gick såååå fort.. Ungefär som när jag övningskörde första gången eller nåt.. A ber mig trycka på gasen, men jag e nöjd utan... efter 5 minuter inser vi att vi aldrig kommer att komma fram, så byter tillbaka.. Åker till ett utsiktställe.. så fint, det e här jag får mina första myggbett..

Går en regnskogs walk.., här kommer nog resten av betten.. Sen kör jag lite bil igen, går bättre nu. Helt plötsligt ser vi kängrus.. Mitt ute i naturen alldeles fria och inte på zoo.. Så härligt..

På kvällen kommer vi fram till nästa ställe.. Bor på ett YHA, äter god mat och har en lugn kväll... Den här kvällen somnar A och L framför tvn medans jag tittar film..

Dagen efter beger vi oss till Mystery bay.. Gör en BBQ och spelar kort på stranden.. Under eftermiddagen mulnar det på och vi beger oss hemmåt.. Resan som enligt GPSen skulle ta 3 timmar tog oss 5,5.. galet!!

Jag har lärt tyskarna Tribello och skitgubbe, de har lärt mig Maomao eller nåt sånt.. Å i Tyskland har man tydligen bara 32 kort eller nåt i leken.. konstigt..!!

jaja, lät ju inte som vi hade en så kul trip, men det hade vi faktiskt.. Kul att komma ifrån Sydney och se lite nytt!!
Så mycket varmare söderut!


bye bye..

kära byxor.. Har insett att jag glömt mina byxor på en stolpe!! Hängde dem där på tork under vår roadtrip. och har ingen snott dem så hänger de där än!! Skall jag hyra en bil och åka å hämta dem?? ca 5 timmars resa.. Nä det får nog va.. A skall köpa nya byxor till mig i Kina.. Men jag vill ha de här..

Så blir det när man paddlar kanot, har en vinnarinstinkt och skvätter  ner hela sig med vatten :-(


första kartan klar!!

Har gjort första kartan.. Inte sååå svårt som jag trodde. Men läraren tyckte det skulle ta 20 minuter att göra en karta, för mig tog det 2 timmar.. Å jag kan inte spara den.. Crap!!

Men hoppas på att kunna få tag på honom imorgon och han får hjälpa mig..
Får ha datorn på tills dess, så att kartan inte försvinner..

Regn idag.. skall göra ett besök på Powerhouse museum.. Har blivit riktigt kulturell..

Godkänd!!

Jag e godkänd på min första delkurs i geografi.. Känns riktigt gött!! Nu håller jag på med den andra för fullt och jag e helt lost.. fattar inget alls. Så om jag blir godkänd här på första försöket så har jag verkligen gudarna med mig..

Handlar om GIS, å skall göra mina egna kartor i ett program jag inte fattar nåt av, vet inte ens hur man öppnar filerna som skall användas.. Tror att A kommer bra till hjälp här.. Som tur e så e programmet på engelska och då kan han göra uppgifterna åt mig...

Solsken till mig!!

Solen har lyst hela dagen från en klarblå himmel, å vad gör man inte då?? Jo, man drar till stranden såklart.. Idag badade jag till och med, första gången på länge.. Dock var det maneter i vattnet och jag blev såklart bränd.. Fångades även av en jättevåg som svingade runt mig i sanden, jag skrapade hela sida av låret och tappade bikinin.. Blev raggad av lifeguardsen, tyvärr hade de ingen chans :-)

Nu har vi ätit middag, och jag e heltrött, otroligt vad solen tar.. skall hyra Australia och ha en myskväll... 

Alice in Wonderland

Igår var vi på bio igen, såg Alice i Underlandet.. en riktigt bra och mysig film..
de pratade dock väldigt svår gammaldags engelska så hade lite svårt att förstå allt ibland..

Nu har jag ju inte sett nån annan version eller läst boken så har ju inget att jämföra med, Lilli som sett den innan, var ganska besviken, men jag och A tyckt den var jättemysig.. Så jag rekomenderar er att se den..


Myggbett och brända läppar...

Hmm, lät ju lite illa.. efter helgen har jag över 40 myggbett, och om någon nån gång vill ha ihjäl mig på ett psykopatiskt sätt, så sätt mig i en bur med myggor, som biter mig och jag kommer klia ihjäl mig…

Jag har räknat till 28 myggbett på vänster arm och ben, sedan orkade jag inte räkna mer.. men efter som mage, rygg, bröst, ansikte och höger sida av kroppen finns med, så är jag rejält biten.. A och L fick ca 3 bett var L

Idag gick jag till apoteket och köpte bedövningssalva, så nu smörjer jag in mig så fort det kliar..

Läpparna då, ja tydligen behöver man kleta in dem med solskydd med, och det gjorde inte jag i lördags, för det smakar så äckligt, nu har jag en sprucken underläpp och jag missbrukar lypsyl…

För övrigt leker livet!! Solen skiner, jag e brun, blond och glad J


Utan Internet igen..

Internet har varit nere, vilket gör att bloggen är dåligt uppdaterad efter helgens bravader… Hade Internet i morse, men då sken solen från en blå himmel och beachen kallade mer än datorn.. Nu skriver jag allt i offline mode och hoppas på att kunna lägga ut det så fort som möjligt.. Jag har inte glömt er i kalla Sverige eller så, tänker allt på er en hel del, och saknar er med…


glad!!

Nu har vi näääääästan bokat biljetterna till Fiji, skall avsluta där 10 dagar förhoppningsvis.. Hade varit helt grymt och det gick att få i lås.... Kostar inte så mycket.. ca 2700 ToR... Nu håller jag tummarna och förhoppningsvis e biljetterna bokade innan kvällen e slut...

Gasspis och brandvarnare..

Ingen bra kombination..

Här finns ju typ bara gasspisar och jag e inte så van vid detta.. Det går ju så fort att få kastrullen eller stekpannan varm.. La lite smör i pannan skar upp vad som skulle stekas.. typ npn minut.. sedan sattes brandvarnaren igång.. Usch jag fick ju panik.. Nådde inte ens upp till den om jag stod på en stol, så va glad att A var här och kunde sätnga av den... 

Startar man hela brandlarmet i hela byggnaden och det e ett falsklarm så får man böta en massa pengar.. Så e väldans glad att det bara var varnaren i vår lägenhet som startade..

Vad jag har lärt mig av detta är att alltid förbereda allt till 100% innan jag startar en enda platta...
Å aldrig en gasspis i mitt hus...

Myggbett

Efter BBQn i söndags e jag totalt sönderbiten av envisa äckliga mygg.. Ingen annan blev biten men jag är totalt rödprickig över hela kroppen.. Kliar så jag blir galen.. A tror att jag har loppor och löss... :-)

Nä, fast hade det varit bedbugs, som e ganska vanligt här, så hade ju han med haft det.. Så det e bara myggen som gillar mitt söta blod!!

Grötfrukost!!

Varje morgon äter vi havregrynsgröt, en bra start på dagen.. A hade aldrig ätit gröt innan... Tydligen gör man inte det i tyskland?? Utan där äter man havregrynen med mjölk, kallt, så som jag gjorde när jag var liten.. Ok, kanske ibland fortfarande..

Men här köper vi portionspåsar, häller i tallriken och på med lite lagom vatten och in i micron, easy...

Å han älskar gröt, så jag har infört en svensk tradition.. Skall allt bli mannagrynsgröt och risgrynsgröt med nån gång.. Tyvärr har jag inte tagit de tyska frukostarna med Nutella till hjärtat ännu... Gillar mer att äta nutella med sked.. Vet dock inte om det är mer nyttigt...  Men gott..

Sol, underbara sol :-)

Idag har det varit solsken igen.. Jag har legat på stranden och varit lycklig av lycka.. Kanske e lite överdriven, men skönt med lite solsken.. Just nu pluggar jag.. Det ser ni väl, sitter ju inte här...

Antoine är och handlar mat för kvällen och massäck för roadtripen som börjar imorn.. Skall packa ihop en weekendbag sedan till oss som vi kan behöva..

Klockan 9 imorgon hämtar vi bilen och Lilli, sedan bär det av.. Destination unknown.. Har ingen aning om vart vi ska, åker söderut.. Letar orörda strander och vacka städer.. Kan bli bra, kan bli fiasko...

Men kul kommer vi ha i alla fall...

I helgen blir det tyst från mig, men sedan kommer en uppdatering igen!!

Shutter Island..

Var på 8 dollars bio igår och såg en film jag verkligen ville se.. Vilken besvikelse.. såååå trist. Tråkig och långsam.. Men popcornen var goda.. Nästa tisdag är det As filmval och då skall vi se Dear John...

Men ikväll har vi hyrfilm på gång.. Blir 17 again.. Med mitt freecard :-) I Tyskland har man inte freecard, men jag har infört traditionen.. Just nu e Elijah Wood här i Sydney.. kanske skall byta freecard för en tid???

Nä, e ganska nöjd som det är :-)

Roadtrip!!

I helgen blir det roadtrip.. Jag, A och Lilli.. Skall bege oss söderut och leta sol.. Så att säga sunseekers :-)

Skall bli kul.. Vi e Thelma och Louise... Vi får se vart det bär av.. A tycker vi skall ha GPS, för han litar inte på min navigation.. Förstår inte vad han menar..??

Så om ni inte hör från mig i helgen, så beror det på att vi e i australienska buschen och hajkar bland spindlar och ormar... eller bara inte har tillgång till Internet!!

Kakbak

Idag har jag bakat kakor.. Mmm.. Men inte på vanlig svenskt hederligt vis. nä då, här köper jagg en "körv" med färdig deg, rullad och klar, skär i bitar lägger på plåt och vips, efter 13 minuter har jag färdiga chkladkakor.. tom, med hela chokladbitar i,.. det kallar jag halvfabrikat :-)

Men e lite för lat för att köpa mjöl, socker å allt vad som behövs, bara för ett kakbak.. Känner mig så nöjd, nu skall jag göra tacowraps och sedan blir det mysmiddagt, med kakor till efterrätt...

Tsunamivarningen är över!!

Tror att de gjorde den här tsunamivarningen lite större i Europa än här, faktiskt.. De behövde väl lite headlines eller nåt.. As syster ringde det första hon gjorde när hon vaknade igår morse för att höra att allt va ok med oss.. Då hon hört om det på TV och radio.. Iofs bra att bry sig, men här var det bara en liten notis i tidningen..

Under dagen behövde vi ju kolla in stranden, för att spana läget, å där var allt som vanligt.. Dock var det inga flaggor uppe, vilket egentligen betyder att beachen är stängd.. Men den var ändå fullproppad med barnfamiljer, surfare och andra solsökare.. badvakterna var där och patrullerade stranden.. Och de sa bara att Due to tsunami warning, no flags today.. Men de hindrade inte folk från att bada eller såå.. vi var bara där och tittade under vår jogging/inliner tur...

Jag kan ju dock tycka det är oansvarsfullt som förälder att gå till stranden en dag som den.. Det är ju lixom lite att leka med döden, även om det nu inte var nån fara... Alla var så upprörda efter 2004, att det inte fanns nåt system som varnade osv, och nu när de varnar, bryr sig ändå ingen.. Konstigt.. Å det e ju lixom inte Sverige, man behöver inte oroa sig att solen aldrig kommer tillbaka..

Kan även säga att när vi gick till BBQn på kvällen så var varningen avblåst.. Annars hade vi inte gått dit...
Å i vilket fall var själva grillplatserna ca 300 m från stranden..


BBQ på Beachen!!

Igår kväll firade vi Anikas 28 års dag med en BBQ.. Vädret såg inte så lovande ut.. Började regna kort innan vi skulkle börja, men beslutade oss ändå för att köra.. Väl där var regnet som bortblåst och vi fick en mycket trevlig kväll... Stephen fixade BBQ på australienskt vid och vi åt maaaaassa..

Sedan spelade vi kricket.. Då vi bara var 5 st så kan man inte spela på riktigt utan vi spelade en variant som hette frenchkricket.. var super kul och vi höll på säkert i 2 timmar...

Avslutade med äta äta supergod chokladtårta i skenet av stearinljus.. Mysigt...

Åkte från stranden kort innan midnatt och kvällen var helrolig.. Är så kul att för det första lära sig massa nya australienska ord mm å vi jämför även mycket kulturen i Sverige, Aussie och Tyskland... Jag kan ju bara säga som så att svenska skolan nog slår det mesta.. Usch, när de berättar historier om skolorna både här å i Tyskland.. Mer om det senare...

RSS 2.0