så sjukt billigt!!

Måste föresten berätta om hgur billigt det är här med mat.. Visst, nu handlar jag på Lidl, något jag aldrig skulle göra i Sverige, men här känns det rätt på nåt sätt..Eller i alla fall så är det ju tyskt, lite som att handla på Willys hemma eller nåt

Första dagen köpte jag
1 brieost 200 g
ett paket salami
ett paket ost
en limpa
ett paket med bakeup bröd
en stor flaska äpplejuice
smörgåsmargarin

gissa vad jag fick betal?????

6 Euro, det är ju INGENTING!!

Idag var jag å handlade igen, köpte

paprika
2 tomater
sallad
ett paket lufttorkad skinka
ett paket pasta
creme frachie eller liknande
philialelphiaost
batterier
ett paket fryspåsar
chips (ja, onyttigt, men var från weight watchers)

för detta betalade jag 11 euro,

Jag tycker i alla fall att det är biliigt, och ska tilläggas att jag inte ens tittar efter det billigaste utan tar det som tilltalar mig, kan säkert ibland vara det dyraste!! Jag gillar detta skarpt,

Jordgubbsland, till förbannelse!

Idag har jag tagit på mig jobbarkläderna och ägnat dagen åt jordgubbslands rensning!
Solen lyste och värmde gott i nacken... Bäst som jag sitter där och drar upp ogräs, springer det en mus förbi på nån meters avstånd, jag skriker lite i panik, men inser att musen förmodligen är mer rädd än jag!!

Köpte 2 böcker igår att gotta mig med i solen, även i Tyskland så finns det engelsk litteratur, och tur är väl det! Lilli tyckte jag skulle ge mig på lite tysk skönlitteratur, men tror allt att jag får vänta med det ett tag!

Inväntar nu sambon, som har varit i skolan och på jobb hela dagen ska äta lite pastasallad och njuta av att det snart är helg!

Till helgen blir det lite shopping och taklagsfest
!

Före och efter!!


Min dag i bilder!!träffar Lilli för att äta på lite av en superrestaurant, de har helt enkelt supergod mat där!!
den här typ übersnygga tjejen sitter och gottar sig i Berlinsolen tillsammans med Lilli, blickar ut över Potzdamer platz och kollar människor..

Får det lov att vara ett ägg, så här i påsktider??

Påsk i Berlin!

Antoine plockade upp mig på flygplatsen i lördags i sin nya übercoola bil, en mercedes av något slag. Jag brukar sällan imponeras av bilar, men här blev jag faktiskt lite impad, även om det är svårt att erkänna. Vi åkte direkt mot Kamenz för att hämta upp As mormor som skulle fira påsk med dem i Berlin.

På vägen diggade vi David Hasselhof och tysk schlager, kan tillägga att det låter ungefär som svensk schlager. Vi såg på en rastplats en som klädde av sig till bara stringtrosor för att byta om till andra kläder, själv hade jag kanske gjort det lite diskret i bilen, men denna tjej stod utanför bilen och gjorde det!! 

Tydligen firas påsken mer på söndagen i tyskland och det var då man gav ägg. Fast här var det lite halvt hysteriskt och inte som i Sverige att man fåt ett påskägg, utan det var paket, choklad och ägg om och om igen. Nästan hysteriskt som julafton!! Jag fick schampoo, en massa godis och en bok huskurer, fast på tyska, så nu gäller det att plugga på!

Vi var hos As föräldrar och han syster med man och barn var med där. Jag är nog inte något större fan av att fira högtider med barn, utan kommer nog att lämna ifrån mig mina i framtiden, det blir liksom så hysteriskt.

Konstig uppfostran i Tyskland??

Jag har ju bara erfarenhet av barnen från As syster här i Tyskland och ska inte på något sätt dra alla över en kam, men OJ vilken stor skillnad det är på barnsyn, och jag tycker att det är TOTALT SKRÄMMANDE här, om det är så över lag.

När man är 4 år då ska man inte:

Ha haklapp när man äter mat

Ha någon som brer ens smörgås och sedan delar den i småbitar för att det lättare ska stoppas i munnen

Typ mosa maten innan den äts

Äta med sked

Dricka ur plastmugg

Ja, och så vidare, und so weiter

Det kryper i min kropp och jag skulle nästan vilja ha med mig en unge som jag får visa på hur man gör. Stackars barn rent ut sagt, bli behandlade som bebisar. Undrar om jag skulle verka som värsta dummorsan om jag hade barn, men jag kommer aldrig nånsin i hela mitt liv dalta med ungarna så. Och skulle aldrig någonsin acceptera att någon annan behandlade mina barn så heller!!

Jag tror att jag är här för att förändra tyskarna! Skulle även vara riktigt kul att se hur de gör på ett kindergarten här, bara för att se skillnaden.

Nog klagat, det finns säkert en hela massa saker som vi gör i Sverige som de tycker är konstigt!!

Auf wiedersehen.


Beach 2011

Nu tränas det för fullt till beach 2011, jag har redan kört 2 hårda pass  i lördags fixade jag och A i ordning en cykel som jag ska ha när jag cyklar till skolan. Sedan behövde den ju såklart testas och vi cyklade 1 mil i söndags. På måndagen träffade vi Jens och Franci och åkte inlines 12 km. kändes riktigt gott i benen, men har faktiskt inte nån träningsvärk. De har riktigt, riktigt grymma inlines vägar här, och det är något jag saknar hemma faktiskt, jag gillar ju när det är platt, eftersom jag har så svårt att bromsa.

Till helgen ska vi träna in vägen till skolan för mig, mitt lokalsinne är ju ungefär lika med noll, så kan nog behöva ta den svängen några gånger för att hitta rätt!


Auf wiedersehen Göteborg, hallo Berlin!!

Så nu är man då Berlinbo för några månader, känns som vanligt att vara här. Bara att allt är mycket grönare än hemma. Jordgubbarna blommar, likaså äppleträden och maskrosorna. Alla träd är i full blom och i går var det ett rejält åskoväder här. Jag blev nästan lite rädd, även om jag brukar tycka åska är mysigt!!

Först på måndag börjar skolan, så jag har några dagars ledigt nu, men dem spenderas lätt. Hela tisdagen ägnades åt att städa sommarstugan och att organisera kläder mm. idag var det ett kärt återbesök av Lilli, fick de hennes nya lägenhet och sedan spenderare vi dagen på stan!!

Torsdag och fredag blir det en massa trädgårdsarbete och sedan är det redan helg och Antoine är ledig igen. Då ska jag försöka tvinga med honom till nån handelsträdgård och köpa lite blommor att plantera i rabatterna.


Skype!!

Bara så ni vet så kommer jag att finnas på skype, användarnamn är Carin Centerlund
ska även ta reda på vad mitt tyska mobilnummer är så ni kan få det om ni vill mig något!!

Ett annat bra sätt att hålla kontakten, är genom rebtel. Gå in på rebtel.com så fattar ni grejen, låter lite kompicerat, men när man fattar det, så är det skitsmart!!

Början på något nytt!!

idag var sista dagen på jobbet för några månader, kändes konstigt, lite overkligt med på ett sätt även skönt. Jag har varit ganska trött det senaste, inte alls på jobbet men i kroppen, hade kunnat sova hur mycket som helst!!
Det jobbigaste har varit att lämna alla mina 5åringar, eftersom de inte är kvar till hösten när jag kommer tillbaka!!

Igår kom en flicka med ett paket till mig, hon hade varit på guldfynd och köpt en present till mig, för sina egna pengar. Jag fick en nyckelring som en ängel med ett rött hjärta, hon visste att min favofärg är röd. När jag öppnat tar hon fram en egen ängel och visar att hon köpt en likadan till sig, så att vi kan tänka på varandra. Då brister mitt hjärta litegrann, såååå fint och jag känner mig så hemsk att jag lämnar dem, samtidigt som jag vet att hon ska sluta ändå till sommaren för att börja skolan!!

Har försökt att träffa lite kompisar i veckan, så att man får säga lite hejdå, har inte hunnit med många alls, eftersom kvällarna varit väldigt uppbokade, men i söndags fick jag en fin dag med C och i onsdags med M!
Kommer ju hem i början av juni, för calles student, å tror tiden fram till dess kommer att gå väldigt fort!!

Imorgon ska det packas, städas bil och påsklunchas med familjen, på kvällen blir det nn uteservering med M innan jag hoppar på planet vid kl 11 på lördagmorgon!!

Nu kan inte bloggandet vara så sporadiskt längre, utan jag måste få in rutin, så att alla kan se vadjag håller på med!! Jag förväntar mig mycket kommentarer och även Berlin besök från dem som lovat mig det!!


Får ta saken i egna händer...

Jag följer ett program som är lite pinsamt att erkänna, Bigbrother heter det :)
Rena skiten, men är beroendeframkallande..

Nu har jag i alla fall dragit mitt strå till stacken och gjort en anmälan till granskningsnämnden, då en av deltagarna heilade och sa andra nazistiska saker i huset, för mig är det nolltolerans på sånt beteende, och det enda rätta hade varit att Tv-teamet skickade ut lillpojken som gjorde det... dock är så inte fallet, utan efter en riktigt jävla loj ursäkt från killen, där han sitter med en flin i ansiktet och ber om ursäkt, så är problemet ur världen entligt tv 11..

tilläggas ska att killen i fråga inte är redigt arisk han heller, och borde ha varit en av de första som skulle fått en härlig gasdusch i Treblinka eller liknande.. Ops, nu kanske jag blir anmäld till bloggnämnden för detta uttal, men jag vill mer komma till poängen..

det är ALDRIG någonsin ok att komma med såna yttranden..

Så ja, får väl se vart min anmälan blir av, jag har i alla fall fått avreagera mig, härligt känns det!!

Och, jag vet att det tyvärr inte är förbjudet enligt lag att heila i Sverige, men jag proppsade på hets mot folkgrupp!!


bekräftat!!

Då har jag det svart på vitt, jag är sjuk!!

Onti bihålor, snuva, halsont och feber, jag har laddat upp för en riktig höjdarhelg...

fredagen ägnades åt att sova, från och till från kl 19 och framåt... härligt!!

Dagens dop får jag ställa in.. vilket känns riktigt, riktigt pissigt, om man får säga så!!
spenderar dagen i sängen, trots underbart väder utomhus, men jag har nånstans hört att bakterier frodas i solen!!


golvet är täckt av snytpapper, och tänkte ringa en snöröjare och se om han kan komma hit med sin traktor och plöja bort dem!!!


en riktig snyftare!!

Blödig som jag är har i jag i veckan hunnit med att snyfta till:

Grey's anatomy

Sveriges mästerkock (ja, kanske lite överdrivet)

en unge i minuten


Den dan jag kommer snyfta til Bigbrother, ja, då har det gått långt!!

Ont i halsen...

...IGEN.. varför kan jag aldrig bara känna mig frisk??
Jag kan ju inte bli sjuk nu?? hoppas bara att det är något övergående för att jag sovit dåligt de senaste nätterna!!

Helgen är fullspäckad, dop på lördag, ska byta sommardäck på bilen och helst flytta packa ur lägenheten. nästa torsdag flyttar jag hem till mor och far för 10 dagar, spännande kul och alldeles underbart.... NOT!!

Men för en så kort period så ska jag överleva :)

Måste köpa flyttlådor!!!!

helgen kommer att rusa iväg och kanske ska försöka va lite social mot snälla vänner med!!

Tips!!!

På bra serier mottages mer än gärna!!!!!


Dåligt aprilskämt!!

i torsdags nån timme innan As plan ska avgå till gbg, så ringer han och säger att det är inställt... jag får ett bryt och blir i chock.... sedan säger han att han bara skoja och att det var ett tidigt aprilskämt...

kul, verkligen skitkul.. här har vi inte setts på 30 dagar och så skrämmer han mig med nåt sånt...
då kunde jag i alla fall torka tårarna och bli normal igen!!

nu är han här, och har varit så sen i torsdags.. imorgon åker han tillbaka till underbara Berlin och om 18 dagar åker jag dit för några månader framåt!! grymt, kul och såååå spännande..

nu har jag 2 veckor framför mig, då en hel del måste fixas och en hel del vänner måste "träffas".. blir hektiskt, men kul!!

RSS 2.0