Bitter!!

Idag är jag bitter... här regnar det och ni i Sverige har sol.... Hade kanske i normala fall varit ok, men inte när det regnat utan upphall sedan natten mellan torsdag och fredag... fattar ni UTAN UPPEHALL!!!

 

Antoine, optimisten sa, när jag gnällde, att solen lyser här med, den har bara gömt sig bakom molnen!!!

 

Vi sitter inne, blir feta av godis, vilket innebär att jag inte kommer att komma i bröllopsklänningen... allsta börjar min gurkdiet pa mandag... den betyder att jag bara far äta 2 gurkor om dan och det kommer att vara min mat fram till bröllopet... Hmm nu later det ju som att det är jag som ska gifta mig, men sa är alltsa inte fallet :)

 

 


Toystory, tolstoj.....

 

Vi satt i skolan och hade i uppgift att komma pa souvenirer att ta med hem fran olika länder, bland annat, Italien, USA, Tyskland, och Ryssland... Jag jobbade tillsammans med australienaren....

 

vi kämpar pa med Ryssland och kommer pa vodka och pälsmössa..... Ariel tycker även en roman om toystory... Jag tycker det hela verkar lite konstigt och fragar igen vad han sa... en roman om toystory.... Jaja, tänkte jag, dessa aussies!!

 

Till sist fragar jag honom vad toystory har med Ryssland att göra..... A vi kommer fram till att han menar Tolstoj.... Haha, vad vi skrattade, men han har san jäkla bred engelsk accent att jag ibland känner mig helt lost...

 

a jaja, självklart pratar vi tyska pa lektionerna, men ibland slinker man över pa engelska!!


Ser jag ut som en jävla Geldautomat???

satt och väntade pa S idag pa plattformen varifran vart tag avgar.. Hennes tag hade fatt problem med en dörr och hon var strandsatt!!

 

Under dessa 20 minuter kommer det fram ca 5-6 st personer och "tigger" pengar av mig.... Alla alkoholiserade neddrogade eller likanande... och NEJ jag sponsrar inte vidare pa deras missbruk och gav med andra ord inga pengar.....

 

Just den här plattformen är helt otrolig, tror att allt pack i hela Berlin samlas här, eller sa är det sa att de ska mot Neukölln där min skola ligger.... Finns sa mycket pack och stinkande människor att jag ibland är lite rädd, tänk om de skulle dra en kniv eller likande om jag nekar dem pengar???

 

Likasa fick vi ett gäng killar efter oss när vi gick av vid en hallplats och vi sag tydligt att de va ute efter S Iphone, vi behövde rusa in i en affär och fick vänta lääääääänge innan de föstod att de va pakomna, (de stod utanför och väntade)

 

Just idag var jag trött pa alla konstiga människor här.... jag sa till A att jag ska trycka upp en Tshirt där det star att jag inte är nan jävla bankomat... han tyckte jag var elak, a det kanske jag är med!!

 

ska kanske tilläggas att jag hellre ger pengar till organisationer som hjälper dessa människor, istället för att ge dem direkt i handen, eftersom jag vet att det inte är mat de kommer köpa för pengarna, utan starkare saker.. sa helt hjärtlös är jag inte!!

 

Pa vägen hem var taget bastuvarmt och vi öppnade ett vädringsfönster.... da fick vi en jävla tant pa oss som sa att vi maste stanga annars skulle hon fa en lunginfektion. hon sa ju allt pa tyska saklart och det enda vi förstod va typ lung ensydem eller likanande!! vi vägrade och hon skällde pa oss pa tyska och vi tillbaka pa engelska som hon saklart inte förstod... mittemot oss satt en yngre tysk tjej och skrattade och sa som en ursäkt "hon e tysk"

 

till sist var det enda vi sa.. we hope that your lung infektion will kill you!!!!! hahaha 1-0 till oss!!

 

Nu maste vi bli bättre, helst superbra pa tyska sa att vi kan säga det pa tyska istället!!!! A har lärt mig hur man säger det nu, men risken att möta pa denna grintant igen, är väl inte sa stor!!!

 

nu ska jag ta en dusch och kyla ner mig.... lite aggro!!!

 

sen ska jag och A mysa med körsbärskräm som husmor Carin lagat!!!


födelsedag och fest!!

Idag har jag köpt födelsedagspresent till A, 3 st blev det!!! Men än säger jag inte vad det är da han kanske far för sig att läsa här, även om han förmodligen fattat noll....

 

pa fredag visar det sig vara 2 fester, först med nya klassen och sedan med gamla klassen!! Jag föredrar ju gamla klassen, men tänkte försöka att hinna med dem bada!!

 

Kommer att sakna alla!!!!! :(


Rör pa er, men sa lite som möjligt!!!

Utanför där vi bor, sa finns det en fotbollsplan, den har staket runt hela sig och en grind sa man kommer in. Att den har staket runt är inget konstigt i sig, eftersom det är bilväg runt om, och det säkert är en säkerhetsfraga...

 

Det konstiga lade jag märke till idag, da jag ser att det sitter en skylt pa grinden som säger att det är förbjudet att spela där pa söndagar och andra helgdagar.....

 

JAG FAR KRUPP!!!!! Va fan är de med dessa tyskar ibland, är det Gud och Jesus som förbjuder fotbill pa söndagar, eller vad är det med dem???

 

Inte konstigt att manga tyska ungar är feta!!!!


om ni har trist en dag....

da tycker jag att ni ska sätta er ner och njuta av de tyska reflexiva verben med prepositioner.... de är sa underbara att jag skulle kunna viga min själ at dem... äta dem som lördagsgodis och skänka en bok om dem till min allra bästa vän!!!

 

Det är dessa som gör att jag ser ljuset i tunneln...

 

 

ELLER??????


för att liva upp er!!!

denna trista dag, sa ska jag berätta om hur det kan ga när jag tror att jag är bättre pa tyska än vad jag är!!!

 

var igar i en affär, köpte inget och skulle ga ut därifran, det star en man ivägen, av modell äldre och jag vet att han inte kommer första om jag pratar engelska.. sa lika bra att ge sig pa tyska direkt!!

 

Kann ich bitte vorbeikommen?? säger jag till honom, han tittar pa mig som att jag är dum i huvvet och star kvar... jag väntar lite och till sist later han mig komma förbi..

 

fragar senare A om det inte är rätt att säga sa.... hahahaha, inte precis, det betyder mer far jag kommer förbi, fast hem till honom..... sa kan väl första att han tyckte jag va lite konstig som spontanbjöd mig hem till honom!!

Fast A sa att han borde förstatt vad jag menade eftersom situationen var som den var...

 

vad ska man da säga??

 

Können Sie mir bitte vorbeilassen, är korrekt!!! MEN, det är pa misstagen man lär sig och jag kommer aldrig mer att göra fel!!!!


mamma och pappa pa besök!!

Nu har m och p varit här och hälsat pa, när de akte hem mot S fran kroatien.. Tyvärr var inte Berlinvädret pa sitt bästa humör och det regnade utan stopp i fredags!!

 

Vi styrde kosan mot berlins tekniska museum, och spenderade nagra timmar där, sedan at vi pa mexikansk restaurang, gjorde lite shopping vid Potzdam och avslutade kvällen pa världens bästa glasscafé...

 

idag är vädret lite halvdant och vi sitter inne och pluggar, samtidigt som vi försöker första vad som händer i Norge, helt ofattbart..... det kommer bara närmre och närmre!! och pa nat sätt tänker jag inte längre att sant här är engangsföretelelser, utan snarare, vart sker det nästa gang?? för tyvärr tror jag att det är dit världen är pa väg.....


Vill inte, vill inte, vill inte, vill inte....

lämna Tyskland, är snart inte langt kvar tills jag maste tillbaka till Sverige, inget fel pa Sverige men JAG VILL INTE HÄRIFRAN!!!!!

 

Självklart är A den största anledningen för mig att stanna här, men även alla mina fina nya kompisar jag träffat kommer bli svart att lämna... men jag lovar I'll be soon back!!!!

 

Har framför allt 5 kompisar (nya, förutom Lilli da) som kommer bli jobbigt att säga hejda till, jag vet ju att alla kommer att stanna här i Berlin, vilket gör att vi kommer ses snart igen, men när jag redan nu byggt upp ett sa kallat socialt nätverk här, sa känns det jobbigt att lämna det sa fort... alla andra kommer att bo kvar här och jag maste lämna....

 

A det är föresten sa lätt att träffa kompisar här, mot hemma, vilket jag sagt förut... men man maste ju för att inte bli helt ensam i ett nytt land... En eftermiddag efter skolan stod jag och S och väntade pa taget, da kommer en kille fram till oss och börjar snacka, han hade sett oss pa rasterna och läser 2 kurser under oss.. Han var uppvuxen i Australien men född i London och varit tillbaka där i nagra ar, nu har han bestämt sig för Berlin.... Vi snackar pa och vips har man bestämt kaffedejt och pluggkompis för nästa dag.. Det är sa enkelt och lättsamt alltihop..

 

Och nu har jag även ännu en engelsktalande i min bekansskapskrets... sa alltsa en amerikan, 2 australiensare och en engelska.... Kan inte bli bättre.. Michael är den som är bäst pa att korrektera mig om jag säger nat fel, vilket uppskattas mycket, medan S alltid haller tyst :)

 

Sedan har jag ju även min italienare, men till honom säger jag bara Lagotto Romagnolo pa ett väldigt italienskt vis, resten blir pa engelska, och han har föresten bott i NY nagra ar, sa hans engelska e super!!

 

 

Ahh nu blir jag sa rörig igen med mina inlägg, men det är för att jag just nu är fylld med riktigt ledsamma tankar pa att behöva lämna detta!!! Men jag ska njuta av de veckor som är kvar!!!

 

 


Min helg!!

Va superbra!! Mötte upp Anika vid 11 tiden pa fredag förmiddag och sedan guidade jag henne runt i hennes egna huvudstad.. Hjälpte även nagra förvirrade tyska turister att hitta till BBT, allt pa tyska... Det tar sig mer och mer, och jag fan faktiskt ha konvesationer nu, OM jag inte tänker pa grammatiken utan bara pratar....

 

Pa lördagen mötte vi upp Lilli och gjorde en battur pa Spree och drack öl, shoppade lite och BBQade pa kvällen!! Vi hade tänkt att bege oss ut pa klubb, men var sa förbannat trötta att vi passade detta!!!

 

Vilket kändes skönt pa söndagen da vi hoppade upp fran sängen tidigt och begav oss pa marknad!!! Inget köpt men massa att titta pa, träffade lite klasskamrater och vi hade det gott i solen...

 

Pa kvällen lämnade jag av Anka vid hennes mitfahrer bil och begav mig hemat igen!!

 

Ja det var en helg i korthet, vilket far det att lata otroligt trist, men vi hade det grymt!!! Anika och jag träffades i Aussie tillsammans med Lilli och det är sa kul att vi alla fortfarande hänger!!


Hej jag heter Carin och jag är...

...beroende av angry birds... Snälla hjälp mig att komma ur detta beroende.. Spelar varje dag!!!!

En helg fylld med roligheter!!!!

Pa fredag kommer Anika hit, som jag träffade i Australien förra aret, saaaa kul att träffa henne igen, det bestämdes aningens spontant igar och hon tar en buss hit pa fredagmorgon och stannar över helgen!!

 

Vi ska hänga med Lilli och prata massa minnen :)

 

leka turister i Berlin, da det är hennes första gang här, dricka massa vin, klubba (alltsa ga pa klubb) och ga pa flohmarket.. Nu haller jag alla tummar pa att vädret i helgen blir bra

 

bloggandet kommer att bli lidande, men aterkommer pa mandag eller liknande!!

 

Igar hade A sin första tenta och imorgon har han 2 till...

viel spaß!!

 

Han kommer med andra ord bli bannad fran var helg, eftersom han maste sitta med näsan i sina böcker!!


She hates us sooooooo!!!

Vi har en amerikansk tjej i klassen, och hon hatar oss... vilket vi tycker är ganska kul!! Hon själv är sa dryg, sa det är riktigt tragiskt!! I början försökte vi vara snälla, men har nu insett att det inte är nan idé.. Tom stackars Mike har fatt sig en känga av henne!!

I klassen som vi gar i nu, sa har manga gjort steg A 1.2 tillsammans, sa de känner varandra sen innan.. och vi 3 prenzlauer bergare är tillsammans med 4 till "utbölingar". amerikanskan har gatt här innan. Redan första dagen gick allt snett, nagon i klassen fragade om ett ord, typ söt, smart eller likande vet inte riktigt vad... Varan lärare säger i alla fall, att "det är som Carin och Siobhan" blicken vi fick av henne da, var inte att leka med.. da hon tycker att hon är smartast och snyggat om inte i hela världen, sa i alla fall i Tyskland.. Jag och S reagerade inte ens pa detta, men har fatt det aterberättat av Mike..

Sedan dess har hon gett oss onda blickar konstant... Eller kommentarer som inte rakt ut är elaka, men som vi alla vet är menat sa..

Var lärare fragade en gang var "vermieten" betyder, ingen sa nagot och jag sa da "to rent out" pa engelska, eftersom det är det som det betyder... Da sager den J-la Bitchen, "auf deutsch bitte" som att hon behöver bry sig, om nu allt ska va pa engelska, sa ska var lärare saga det och inte hon.. a det var ok att det va pa engelska..

hon är vidare typ kär i en fransman i klassen, som hon smörar framför sa det är pinsamt.. han är föga intresserad tillbaka, och S pastar att han har "a soft spot for me" vilket ju gör det hela ännu roligare, om det nu skulle va sa...

Hon gör det i alla fal värt att ga till skolan, för oj vad kul vi har at det!!

Hon är för övrigt skadespelerska!! Vilket betyder att hon slavar i nan bar pa manhattan i vanliga fall, för att fa ett skadesplarjobb där är nog inte det lättaste :)

A nu var jag elak!! Fast, ska tilläggas att S och jag kör änglastilen vilket gör henne ännu mer arg :) Känns det som att vi är tillbaka i lagstadiet igen, ja nanstans sa tycker jag faktiskt det!!!


Kände mig en stund som hemma!!

Idag efter skolan gjorde jag och Siobhan ett relativt kort besök till mitt hemland, vi at god mat och sprang sedan fort igenom för att inte köpa nagot mer....

Vart tror ni att vi var??

IKEA saklart!! Siobhan fick ett typ "gravidsug" (fast hon e alltsa inte gravid :)) efter Swedish meetballs när vi va i skolan och jag va inte sen med att komma pa idéen med Ikea.. sagt och gjort, vi tog S-bahn dit och insag att det lag bara ca 4 staioner fran skolan!!

At gott, drack lingondryck, som vi bada dock tyckte var förfärligt äckligt, och jag fick förklara att det dricker inte normala människor i Sverige :)))

sedan sprang vi igenom affären da ingen av oss har pengar att handla för där, men jag behövde ju i alla fall göra ett stopp vid all svensk mat, och Siobhan hade ytterst roligt at mig pa grund av alla glädjetjut jag gjorde... Fick med mig 2 tuber kaviar, 1 burk lingonsylt, en burk blabärssylt, 2 pasar bilar, en pase kanelgifflar och en pase Polly.. lckan var gjord...

S gick runt och tyckte vi svenskar va sa konstiga pga kaviaren och sillen... det fanns även knäckebrot, vilket är bara att veta till en annan gang, men just nu har jag ju redan det här, eftersom jag tog med mig det när jag akte ht senast.. Har njutit av knäckemacka med ost och kaviar idag :)

 

 

 

 


Ich bin so allein!!

Antoines Tentaperiod börjar snart och han har nu krypit in bland sina anteckningar, böcker och dataprogram.. Jag hör ibland hur han pustar och stönar och beklagar sig redan innan första tentan.. Sa här kommer det att vara tills slutet pa augusti och jag har med andra ord mycket tid för mig själv..

 

med som den goda hemmafru jag är sa servar jag med mat, dryck och godis sa fort han knäpper med fingarna :)

Eller sa hänger jag med vänner i city!!!


en traumatisk upplvelse

Idag har jag varit med om nagot sa vidrigt att det med ord är obeskrivbart och endast skulle kunna begripas av andra människor om de själva fick erfara det!!

 

Jag och Siobhan sitter tillsammans med en kille i var klass pa taget pa väg hem fran skolan. Efter nagra stationer sa kommer det en sunkig man pa taget och han kommer fram till oss och och fragar killen om han kan fa 2 cigarett filter..

 

När han gar darifran kommer det en odör fran denna man som är obeskrivlig.. Han luktar DÖD, nat pa hans kropp är ruttet och dött, vilket gör att han luktar som han legat död i en lägenhet i minst en manad utan att nan hittat honom.. Det är FRUKTANSVÄRT och det gör hela vagnen sa illamaende att man vid nästa hallplats maste ga av.. Bade jag och S är nära att kräkas och vagnen är tom pa människor.. att inte duscha pa 3 veckor och stinka svett är i jämförelse parfym och jag kommer aldrig mer att klaga pa svettiga människor pa taget.... Det här var värre än jag nansin trodde jag skulle behöva uppleva... Rent vidrigt...

 

Jag undrar även vad som var dött pa honom....?? S berättade att hon har en kompis som jobbar pa akuten pa ett sjukhus i England och en gang hade det kommit in en uteliggare som haft samma skor pa sig i flera ar, sovit med dem och alltid haft dem pa, de behövde ta av honom skorna och da hade nagra tar hängt med pü köpet, för att de var helt förruttnande, tror att det är samma med denna mannen!!

 

Idag har jag svart att äta och doften har bitit sig fast i mitt luktsinne!!


bloggtorka!!

Min blogg är inte sovande utan mer i nan slags koma... Jag far verkligen be om ursäkt.. Det finns sa mycket att skriva och beratta om hela tiden, för jag gör en hel massa saker. men just för att jag gör en hel massa sa finns inte tiden till att blogga.. Jag kommer aldrig att bli en storbloggare..
Jag har förresten fatt en ny dator, en tysk sak och darfor finns ä och ö precis som i Sverige, men inte a (ni vet a med en ring över)  sa det ser ibland lite konstigt ut!!
I tisdags började jag min nya klass, mycket bättre än förväntat, plus att jag har Siohban och Michael fran förra klassen med mig.. Sa jag känner mig sa trygg sa.. I nya klassen finns en kille fran Australien som vi umgas med, fatta att det är lite synd om min hjärna som hela dagarna far höra brittisk, amerikansk och australiensk engelska, och växla mellan de olika uttalen och ord som används.. A det bästa är ju saklart att det är tyska jag ska lära mig!!
Tyskan ja, grammatiken sätter jag mer och mer och ju mer jag förstar ju lättare och mer logiskt känns det.. Just nu är det egentligen mest ett brett ordförrad jag saknar.. Sa maste börja läsa mer tyska böcker och titta mer pa tv...
dagarna springer ivag, vi har haft grillfest med gamla klassen, chillat pa stan och just nu är det fashion week här, vilket gör att det är fullt ös...
tror med ganska stor säkerhet att det kommer dröja mellan inläggen här, da livet just nu är roligare än en blogg, men jag ska försöka skriva da och da sa ni vet att jag lever...
Nu ska vi klippa häcken här och sedan har en grill- och filmkväll.. Mys!!

RSS 2.0