dagen till ära....

... har Berlin bjudit på 31 grader och solsken...
att då behöva sitta i en skolsal mellan 9-17 är kanske inte det mest ultimala..

Förövrigt är det utlovat 9 veckors högsommar!!

Å jag är snart ledig i 4 dagar.. då kommer solen att skina och det ska bli mellan 23-28 grader..

Jag kommer antingen att ligga på en madrass i poolen eller ha strandhäng vid Weiss see med Siobhan........ Kan det bli bättre??

NEIN!!

PS. jag har lite aggressioner inombord just nu, pga en kille i min klass (tyvärr båda) som e TOTALT jävla dum i huvudet.. Som tur e så vet han om att jag tycker det.. idag sa även läraren till honom att han e hjärndöd... Eller hon sa väl inte riktigt så, men JAG vet att det var så hon menade!!

för övrigt är jag GLAD!!

wir haben neue Kleidung gekauft!!

OBS!!! Med risk för mycket felstavningar mm... (tränar just nu att prata i perfekt)

Igår var vi spontana, trots mina utslag, Antoine vaknade vid kl 6 och kunde inte somna, han väckte mig och sa, vi åker till Metzingen.. Ok!! Gjorde en snabb frukost och gav oss iväg..

Metzingen ligger nedanför Stuttgart, 70 mil från Berlin!!
Vi kom fram till paradiset vid halv ett tiden!!

Ett STORT outlet center, från början var det Hugo Boss som hade fabriksförsäljning här, men sedan har det byggts upp och blivit större och större, och nu finns det så mycket märkesaffärer här att det tar en dag att gå igenom och då har man ändå inte hunnit allt!!

Dock köpte jag inte alls mycket, bara en tröja och några par strumpor.. Kände att jag skulle hålla lite i pengarna.. Däremot så shoppade A desto mer, kom upp i 863 euro.. Men vi räknade på att skulle han ha köpt det i "riktiga" affärer så hade det blivit 1780 euro, så vi kände att vi var nöjda och det var värt resan!

Vi kom inte iväg förän närmare halv 10 på kvällen och skulle enligt gpsen inte vara hemma förän vid halv fyra på natten.. Dock blev vi efter ett tag så fruktansvärt trötta att vi stannade på en rastplats och sov några timmar.. Kom fram i Berlin vid 7 på morgonen.. gick och la oss och stensomnade, resten av dagen har gått i slow motion, och som tur är så är det bara 3 dagar skola/jobb den här veckan, eftersom det är Himmerfart och brüggetag!! (hmm kan ha hittat på dessa orden med lite grann)

Nu ska vi till city och träffa en Fijikompis

allergisk chock!!

Igår morse när jag vakande hade jag allergiska utslag i hela ansiktet.. verkligen HELA ansiktet, jag såg ut som en pubertal 14 åring, som att jag hade röda blaffiga finnar i hela ansiktet.. dock är skillnaden att detta inte är finnar...

Såå konstigt, det är 3e gången det är såhär, de andra två gångerna har det dock inte varit så mycket som nu, jag är helt knottrig, flammig och röd i hela ansiktet och det kliar som f-n.. tar tavegyl och klådan kanske försvinner något, men inte utslagen... Obs, första gången var nån gång i januari, så inte 3 gånger nu med andra ord. andra gången var nån gång i mars..

har tänkt över vad jag ätit och det enda i fredags som inte är det jag äter/dricker vanligen är en flaska morotsjuice.. vet inte om det är det jag är känslig mot, men då kan man ju undra vad det varit de andra gångerna, för då har jag ju inte druckit morotsjuice..

vet inte om jag ska gå till doktorn här imorn om det inte är borta, för det första för att det ser så fult ut att jag helst inte vill gå ut, men även för att ta reda på vad det är.. men hoppas på att det är borta.. har tagit massa kort på det, men vet inte om jag vill lägga ut det är för beskådan..

lite mystiskt är det i alla fall.. någon som har nån idé???

Kanske ska googla lite på utslag i ansiktet, så kommer jag nog att känna mig tryggare efteråt!! 

en hjärna full av tyska!!

Modalverb, imperativ, perfekt, ackusativ och nominativ.... 

det är det enda som min hjärna är fyllt av just nu. därav den usla uppdateringen!!

Lämnar hemmet vid halv 9 och hemma runt 7 tiden... då ska det göras läxor och mat att ta med till skolan dagen efter, inte mycket tid för något annat alls!!

Är dock bara såhär i 5 dagar till, sedan kommer det att lugna ner sig och bli bättre igen.. Kommer bara att läsa en tyskakurs då och slipper det parallella pluggandet!!

Men jag märker i alla fall att jag förstår mycket mer nu än innan, har fått ett mycket bredare ordföråd och förstår mer och mer hur spåket är uppbyggt!!

Tänk om det kunde varit såhär kul att lära sig språk när jag gick i vanliga skolan!!

tyskan gör mig galen!!

Nu har jag börjat komma in på snårigare stigar så att säga... Modalverb, det ni, det är inte att leka med. och det är just dessa verb som gör att bloggen blir lidande!!

I måndags började i min nya skola, med min nya klass och alla nya elever.. Hej och hå vad det går.. här repeteras det inte 220 gånger när vi ska lära oss nåt, utan här får man höra det en gång och sedan är det bra.. när jag nu ser tillbaka så är det RIKTIGT bra att jag gjort/gör den första kursen, för att få allt det grammatiska...

Min lärare e riktigt skön.. och hennes son gör ett utbytesår på gymnasiet i Sverige, i Göteborg!! lite kul faktiskt!!

Klassen e också super.. vi e 12 stycken, till skillnad från de 6 vi är i min andra klass. och där har vi väl alddrig nånsin varit  stycken sammanlagt, eftersom de andra slaphasarna alltid e borta!!

I min nya klass går det 2 amerikaner, en engelska, några italienare, några spanjorer och några andra.. Alla kan uttala de tyska orden i princip rätt, de är inte sena en kvart till varje lektion och allt känns såååå bra!! Ok, kan ju ändras eftersom jag bara gått 2 dar, men ändå, vi känns som ett gott gäng...

inser även att det tar på krafterna att plugga heldagar.. åker hemifrån vid 8 på morgonen och hemma runt halv 7 varje dag... då ska man göra läxor, äta och varva ner.. veckorna innan var lite mer slappa..

Nä, nu ska det pluggas modalverb, om någon hjälper mig att fatta, så kan jag snart blogga mycket mer igen... det handlar om Sollen, Möchten. müssen, wollen, können och dürfen, när används vad??

sollen vet jag är när man berättat något som någon annan sagt, i trejde person...

japp, det var det jag vet.. trodde jag visste de andra med... men idag fick jag svart på vitt jag inte fattar allt!!

ahh det blev ett rörigt inlägg.. men det är så min hjärna är just nu!!

der Artz sagt, ich soll nich rauchen!!!

en riktigt varm helg!!

Idag har det varit, än så länge, årets varmaste dag!! 27,något grader.. Jag har tagit mitt första dopp i poolen, det var 22 grader i den och jag hoppade upp och ner och skrek lite hysteriskt.. Kallt!!

Annars så har det varit en lugn helg. Jag har pluggat en del för att komma i fas med tyskakursen som jag startar imorgon, ligger ju lixom 2 veckor efter, och det är en massa grammatik som måste fastna i huvudet!!

Igår var A på kurs hela dagen och lärde sig fiffla med pengar... Han har ju startat eget företag och fick en utbildning i bokföring eller liknande.. 

Vad passar inte bättre för mig då än att skaffa lite kvitton, som han kan träna sig i att bokföra!! Jag spenderade några timmar i affärer!! En mycket lyckad dag!!

Snart ska vi titta på kvart över 8 filmen (det börjar alltid en film kvart över 8 varje dag på tv i tyskland) sedan e det dags att sova!! 

vi har haft utbrott!!!

Igår morse märkte jag att mina joggingskor var försvunna!!
De fanns verkligen inte någonstans och fick till sist inse att de blivit stulna..

Förra söndagen när vi vaknade upp, så stod det en stol inne i vår trädgård, vi häcken, som inte var våran.. vi tyckte det var lite konstigt, men allt såg ut som vanligt i trädgården, så vi funderade inte mer på det..

På måndagen märker jag dock att de ölen som vi haft ståendes ute på ett bord, precis utanför dörre, är borta. Jag ringer Antoine och frågar varför han har öl md sig till skolan?? Det hade han såklart inte, utan det var ju därför stolen stod där på söndagen, för att några dagit ölen...

Och tydligen mina skor då med.... Hoppas dem passar och att min fotsvett är något som förgyller deras dag.. I dessa skor har jag sprungit många, många mil,., Not!!!


Lite sur e jag i alla fall, och nu kan vi inte ha något ute på natten längre..

PS: Jag är YTTERST nöjd med min rubrik!! Typ en ordvits!!

Ulla Mullvad på besök!!

Vi har fått fulbesök i trädgården, det började i helgen när vi vaknade och det var 3 stora fina högar i gräsmattan, en mullvad...

när vi åt frukost, såg vi hur det rörde sig i högen och mullvaden grävde vidare.. Antoine vill köra en spade i huvudet på den, eftersom de förstör så mycket.. Jag blev fly jävla förbannad å sa att då kan vi köra en spade i huvvet på honom med varje gång han förstör nåt här i världen.... Typ kör sin bil som släpper ut miljöfarliga gaser.. Vi tog bort högarna och jämnade ut gräsmattan.. Eller rättare sagt JAG gjorde det, allt för att rädda den lilla mullisens liv..

Söndagmorgon, nya högar, på nya ställen i gräsmattan, 4 stycken, höga ståtliga och fina... Jag fixar iordning dem utan ett ord... gräsmattan börjar se lite sliten ut...

måndag, 3 nya högar..

tisdag 3 nya högar... fixar iordning dem, går och rensar ogräs ur häcken och när jag kommer tillbaka 3 nya högar, MITT PÅ DAN!!!

onsdag.. nån hög

torsdag. 4 nya högar

Nu börjar jag ångra att vi inte körde spaden i huvudet på den jäveln!! Det är INTE kul att fixa med detta varje dag, plus att gräsmattan ser ut som skit... Har kollat på internet efter massa sätt att utrota dem, kanske ska köpa vitlök och gräva ner i hålen, det ska tydligen inte uppskattats.. Eller järnrör ner i gräsmattan som ska ge vibrationer, hur kul ser det ut då??

Nä, nästan gång, bang bom, spade i huvet och väck!!

Just nu häller jag vatten i hålen och hoppas på att de ska drunka!!Kanske inte ser mycket ut för världen, men det är MYCKET!!!

min skola!!!

TaTaaaaaaa!!!!!  

Här kommer äntligen en bild  på en skola!!
Å inte vilken skola som helst, det är så att säga DIE SCHULE... Meine Schule!!!!!!!

Det är här jag lär mig tyska varje dag!!!


Min fina cykel får såklart med äran att vara med på bild, en sån där gammal hederlig sak som rullar i alla väder och är riktigt skön att cykla på!! Jag fick en ny väg till skolan av A, men sen dess har jag bara behövt ta den en gång, för fåglarna har valt att hålla sig ur vägen. Vet inte om det kan vara så att när det är bra väder så håller de sig i vattnet och när vädret är lite sämre, så sitter de på bron. Nu har det varit några dagar med bra väder= ( ist gleisch) fåglar väck!!


jag lär mig snabbt!!

Här i Deutschland är det ju tysk TV som gäller, allt dubbat till det mycket vackra språket. Vilket gör det förbannat trist för mig att se på tv... efter någon timme är BBC eller CNBC (nån ekonomikanal) ganska trist..

Men igår hände det, nästan revolutionerade.. de statligt ägda tyska kanalerna måste såklart ha text, för döva människor. Igår såg vi en film på en av dessa kanaler och satte på text för döva personer (och Carin) och jag FÖRSTOD!!! jag FATTADE vad filmen handlade om, riktigt mycket till och med...

Vi kunde för första gången se en film på tysk tv och jag var med  handlingen.. Coolt :)

Dock är det låååååååångt kvar tills jag förstår när folk pratar, eller om jag själv är tvingad att prata, men i alla fall, det går framåt!!

Jag blir hellre jagad av vargar...

Varje dag när jag cyklar till skolan så cyklar jag över 2 broar.... broar betyder allt som oftast vatten, vatten betyder fåglar..

fåglar är Guds förbannelse till världen...

Där är ca 10 änder, en massa äckliga småfåglar, typ gråsparvar och kråkor. De tittar på mig med sina onda ögon och jag ser hur de helst av allt hade velat flyga på mig och hacka ut ögnen eller sätta klorna i huvudet på mig...

Ibland sitter änderna på broräcket och jag måste förbi.. Det är en sjukt skrämmande känsla att behöva cykla förbi dem och jag tar mig förbi med tårar i ögonen, en hjärta som slår 10 slag i sekunden och jag är helt panikslagen..

Jag viftar med armarna och låssas att jag är en örn, men inte hjälper det.. Jag måste alltid ha heltäckande kläder på mig, fär tänk om de skulle komma och sätta sig på min arm om jag har kortärmat, eller typ nypa tag i tån...

Jag MÅSTE fråga A om en annan väg till skolan, för snart kommer de att få ungar, och då lär de bli aggresiva på riktigt...

Jag hade, helt ärligt, blivit attackerad av en av alla pitbulls eller amsaffs som finns här, fått ett litet hugg i benet och allt är bra, men fåglar. Ni förstår inte vilken ångest de frambringar hos mig...

Tror ni man får skjuta fåglar legalt i Tyskland??

PS

Jag vet att jag stavat Azerbajan fel..

Azerbardjan

Azerbarjan

What ever!!!


ESC

Igår var vi lite speciella jag och A, vi satt framför TVn och kollade på ESC.. men godis, chips och dricka.. Nästan lite galet, eller, eller????

Mina favoriter var
Sverige (såklart)
Danmark
Finland
Irland
gillade även österrike
å nåt mer land som jag inte minns

Tysklands låt gillar jag, mest för att jag blivit hjärntvättat av den på radio här, men förstår att man som förstagångslyssnare, inte diggar den så skarpt, speciellt inte om man förväntar sig nåt liknande som från förra året...

Sedan tycker jag att Lena har blivit lite som en bitchig diva, om man jämför med hennes ödmjukhet från förra året. Attitydsproblem, det gillar jag inte!!

I vilket fall så glädjs jag otroligt mycket åt Azerbajans vinst, och även om det såkart vore superkul om Eric hade vunnit, så är jag lika glad nu, vi fick en riktigt bra placering, mycket bättre än väntat och Azrerbarjan har aldrig vunnit innan. Nu ska det bara bli riktigt spännande att se hur arrangemanget kommer att bli!!

Min modellkariär tar fart..

Ja då, så är det, det är inte bara en i vårt förhållande som modellar, utan även jag, die supermodellin Carin.. Man skulle nästan kunna kalla oss det nya superparet (som typ Brad och Jennifer på sin tid)

I alla fall min karriär kommer kanske inte ge mig jobb i Milano, Paris eller NY, men i vilket fall kommer jag att synas i Volkhochschule katalogerna i Berlin. I torsdags tog de nämligen kort för höstens katalog, och vilka fick ställa upp som modeller, om inte min klass!!

Spännande, eller inte.. får se hur mycket bilderna retuscheras och hur photoshopade vi blir, jag kanske får långt blondt hår ner till rumpan, JLo höfter och C-kupa... Hmm spännande!!

Mycket Sverige nu!!

Igår var det hockey, Sverige-Tyskland, en enkel vinst ioch det kändes skönt att köra över dem!!

Idag är det ESC semifinal i Düsseldorf och självklart ska jag sitta bänkad framför TVn och rösta fram vår Eric. Jag kan ju tom rösta, eftersom jag har tyskt simkort :)

Snart är det föresten helg igen, och helgerna betyder dåligt bloggade för då har vi fullt upp med annat..
Imorgon ska vi till As syster och man på lite middag!!

Än så länge har vi inte bestämt var som sker på lördagen, det beror lite på vädret.. Men jag ska försöka få in en dejt med Lilli i helgen med!!

Kanske blir en ny grillkväll med några kompisar!!

nu ska jag laga sveriges nationalrätt TACOS

En och Ett

Nu när jag har en massa tyska grammatik i huvudet, så börjar jag även reflektera lite över den svenska..

I tyskan finns ju
der-maskulin
die-feminin
das-neutrum

exempel die Frau, der Mann, das Kind och så vidare, und so weiter...

I svenskan har vi ju

ändelserna på slutet
-et
-en
-er
-s

och i singular
en
ett

i tyskand
ein (der, das)
eine (die)

Dit jag egentligen vill komma är att vi ju säger EN man, och en för mig i svenskan är för mig "feminint", men jag har kanske fel??

Men är det så, så borde ju en man vara maskulin???

skola och en hel del grammatik!!!

Nu har vi kommit in på lite svårare vatten i Tyskan, äntligen, eller jag fattar ju allt, men det är detta med artiklar, det är ju bara att lära sig, för vet man inte artikeln på ett ord, så blir ju hela meningarna körda...

Så nu tragglar jag der, die och das!! Men har i alla fall lite kläm på det! Men meningarna går ofta långsamt att säga till en början, eftersom jag hela tiden tänker vilken artikel jag ska använda..

I tisdags anmälde jag mig till nästa kurs, som börjar den 23 maj. kommer med andra ord att läsa dubbelt ett tag! Men det kommer gå bra.. Har en svag känsla av att jag skrivit detta förut.. I vilket fall trodde jag att skolan låg i Pankow, men det ligger på Prenzlauer Alle, bara 3 spårvagnshållplatser från AlexanderPlatz. Viist, jag kommer att få köpa tågkort, men inte resa så långt som jag trodde!!

Min klass just nu får jag lite panik på, fortfarande, hela jävla klassen består at 5 respektlösa idioter, och jag!! Vi börjar klockan 9, idag klockan 9 var det jag där. Sedan behagar de andra att droppa in lite när de känner för, fram till kvartöver 9, trots att läraren sagt och skrivit, flera gånger, att det är 9 vi börjar. Ecangelos (greken) är iofs inte så idiotiskt, för han har alltid varit i tid annars, å något kan ju ha hänt på vägen, men de andra 4 har 0 respekt!!

Vi är ju för fan vuxna människor och har valt att gå i skolan, vi e inte alls på något sätt dittvingade och borde då verkligen ta vårt ansvar och även visa respekt mot varandra.. Tror att respekt är ett viktigt ord i detta sammanhang :) Idag sa i alla fall läraren till på skarpen och ska bli kul att se hur många som e i tid imorgon!!

Jag e lite dryg och bitchig och när portugisen kommit sent många gånger nu, så irriterar jag mig som fan på honom. Vi satt och skrev när han kom in och jag märkte hur han ville "tjuvtitta" på mig för att se vad vi gjorde, då slog jag demonstrativt igen boken och kände mig mycket nöjd!!! det är så man skaffar vänner :)

För övrigt är skolan riktigt kul och jag hade kunnat gå hela dagar, som jag ju med ska göra snart!!

Den ena vittekvinnan (fick ett påpekande av min kära mor att det heter vietnameser och inte vitnameser som jag skrev, därav vittar) hon har bott i Tyskland i 8!!!!!!! år, och först nu börjar hon att läsa tyska. Är inte det lite skrämmande?? 

den andra V.kvinnan är förlovad med en tysk man och killen e "ledig". Jag tror det är lite som så att i Sverige kommer det thaitjejer och till Tyskland kommer det Vietnamestjejer, men det kanske bara är en fördom jag har igen... Men på Volkhochschule så har dem en "preperation course" för vietnameser..

Lost, and not found!!

Idag är jag lite ledsen.. Igår tappade jag ett örhänge :( Jag tog en dusch och vet att jag hade det när jag duschade, tog på mig rena kläder, och där nån gång så är det borta... På kvällen när jag skulle lägga mig ramlade ploppen man har bakom av kläderna, men örhänget är helt borta...

Men det måste ju i alla fall vara här hemma nånstans.. Från duschen och in! (vi har en "utedusch" i växthuset, lite spartanskt, men det finns i alla fall ingen brunn den kan åkt ner i)

Jag har letat som en galning, vi har krupit på knäna innomhus och sökt över alla golven, jag har gått fram och tillbaka ute, mellan duschen och in, gått med kratta i gräsmattan och krattat runt för att det kanske ska hoppa upp!!

Det gör mig helt galen och lite ledsen, det måste ju finnan här nån stans!!!

detta med IP-adresser!!

Vet inte om mina läsare glömt av att IP-adressen syns och jag undrar om kära syster Lisa och Trevlia Patrik har fått en inneboende vid namn Asta????

Got ya!!!

En hymn kommer först på bröllopet.. håller just nu på att googla tal, kanske blir som i solsidan, who knows :)

dissad, ratat, förbisedd....

Idag efter skolan så gick jag Fabio och Evangelos (porten och greken) och pratade.. då kommer Vittekillen och säger "Fabio, Evangelos, Bier wocheende.. alltså om de ska drick öl till helgen... Men jag då?? Jag blev DISSAD..

Tror de har en dålig kvinnosyn i Vietnam och förmodligen är jag inte värd så mycket i hans ögon (fördomsfull, ja!!) Men han kunde ju frågat när jag inte var med eller nåt!!! Inte för att jag skulle vilja ta en öl med honom, men i alla fall!!

Grabbarna var nog dock inte så intresserade, och vi tror att den här Vitten gärna tar sig några öl för mycket lite var dag... :)

Jag kan fortfarande inte får till det med att smyfilma i lektionsalen, så att ni får höra hur kul det låter!!

Vi ska exempelvis säga "wer ist das?" och vitten säger we it dat... läraren säger Sssssss och eleven efter Ssssss och sedan ska den säga hela meningen We it dat... hahaha.. det är typ som PPPPP Kankaka (kanske inte alla som fattar det, men en kunde inte säga pannkaka och sa ppppp kankaka, men skillnaden var att han va 2 år!!)

Men sätt mig i en vietnamesklass och jag hade varit lost jag med!! Tror att jag har ett otroligt försprång i och med att tyska och svenska är så lika!!

Nu ska det kollas Greys!!

Auf Wiedersehen

dagarna går och går...

Det har varit driftsproblem med blogg.se under helgen, därför har jag inte kunnat uppdatera som önskat. (det var lite av en lögn, driftsproblemen är sanna, men jag har inte suttit framför datorn i helgen alls, utan såg nu när jag kom in på bloggen att det varit problem, men det låter ju snyggt lixom)

dagarna bara springer iväg, helgen försvann lika fort som den började. I lördags hade vi 2 studiekompisar från As uni. på grillkväll, Anton och Celia, de var supertrevliga och vi hade en jättekul kväll, åt god mat, drack vin och satt framför elden till halv 2 på natten och pratade en massa. Celia är från Peru och utbytesstudent. Anton e en sån där vänsterkille, men det får gå :) Nä då, supertrevlig han med!!

I söndags var det morsdag här, liksom som på så många andra ställen runt om i världen.. förutom i Schweden... Vi åkte till As föräldrar och hade grillning där med... Men det är väl lite som i Sverige, man tar vara på alla grillmöjligheter som finns!!

Skolan går framåt, långsamt med säkert.. Känns som att vi börjar komma in på lite svårare vatten, äntligen, men än så länge har jag full koll på allt!!

Jag har i helgen lärt mig skillnaden på Woher, Wohin och Wo, något som jag grubblat över och alltid använt fel.. Men nu fattar jag!!

Vad jag än så länge INTE har kläm på är när man använder dich/mich eller dir/mir.. detta kommer senare i kursen och inte alls något som jag behöver kunna nu, men hag vill ju lära mig.. Jag har fattat att det har med dativ och ackustativ och göra, att det på något sätt styr vilket av det, det blir... men jag blir lite galen, jag fattar ju inte ens dativ och ackusativ, var senast på högstadiet jag höll på med sånt drabbel och kan inte minnas att jag tyckte det var så kul!!
Får bli att googla på det!!


några dagar att ta igen!!

nu har det varit nån dags bloggpauspga lite omständigheter!!

Igår när jag kom från skoan hade min kära A, som lämnade stugan efter mig, låst ett lås som jag inte kan öppna. Det regnade och var kallt och jag var hungrig. Lyckan var gjord!!?? Vad kan jag göra annat än att vänta på ett regnuppehåll, snabbt hoppa på cykeln och ta mig till närmaste U-bahn station... SHOPPING!!!

Åker till Alexanderplatz och spenderar lätt några timmar där, shoppar billigt på HM och Vero Moda, 2 par shorts, 3 linnen och en blus blev det. Jag var nöjd, sätter mig på tåget på väg hem igen, och inser att jag inte har nån aning om på vilken station det var jag hoppade på. Och måste lixom av där eftersom min cykel står där, fick ringa räddaren i nöden och kom rätt!!!

På kvällen cyklade vi 15 km och köpte lite blommor som jag planterat idag!!

Skolan funkar super, jag är fortfarande bäst i klassen, har ju inte hört detta uttalas från läraren, men tror att det handlar om att hon inte får säga det :) Igår började det en ny kille i klassen, Fabio, från Portugal. Å han pratar ENGELSKA, jag e glad och nu har jag nån att hänga med! Fast hela klassen känns mycket bättre nu, det är ju bara det att det är svårt att prata och bli kompisar när man inte kan prata med varann liksom!

Det har varit riktigt kallt här några dagar nu, på nätterna har det varit minusgrader och bara ca 3-4 grader när jag cyklat till skolan, jag har letat som en galning efter vantar i alla affärer, men de säljer inte dem längre, så igår köpte A ett par trädgårdshandskar till mig :) det värmer i alla fall!! Fast nu ska det bli varmt igen, 26 grader i helgen. Das ist sehr schön!

När vi vaknat på morgonen har vi ibland haft 11 grader i stugan, då tar det emot att kliva upp ur den varma sköna sängen, men så fort vi sätter på värmen så blir det varmt igen. Vi har gasolvärme och vill såklart inte ha på det under natten!!

Imorgon är det redan fredag igen och jag har varit här i två veckor snart. Tiden rusar verkligen iväg. Till helgen ska vi nog ha lite grillkväll med kompisar och fira morsdag, det är tydligen det på söndag, men inte i Sveige, eller??

Nu ska jag plugga lite tyskaglosor... Det var verkligen längesedan jag pluggade glosor!!!

tschüssSökord för att hitta mig!!

Jag använder mig av google analythics för att ha lite koll på mina läsare :)

Kan ju bland annat se i vilka städer folk bor som läser och hur man hittat min blogg...

Kollade idag och några har hittat min blogg genom att söka på dessa fraser:

 
carincenterlund
         
 
blogg 26 år
         
 
blond norsk blogg
         
 
förskollärare i tyskland
         
 
granskningsnämnden
         
 
är det förbjudet att heila


Jag gillar dett med blond norsk blogg väldigt mycket, och förstår väl egentligen inte hur det sökresultatet kan leda till mig??

En snabb rättelse!!

Självklart heter det WAS sprechen Sie och inte Wie sprechen Sie...


Ett litet nybörjarmisstag från sånna som pratar Tyskland :)

en vit lögn har ingen dött av...

Andra dagen i skolan har varit något bättre, han som är "sämst" var ine där idag, å det är ju han som verkligen behöver det mest. Men han va på nåt möte med Bundes agentur für arbeit.

Idag pratade om vilka språk vi kunde och vår lärare skrev upp vitnamesiska grekiska och svenska på tavlan. Sedan säger hon och franska, jag fattar inte vem det är som pratar franska i rummet, men sen säger hon till mig, eller du pratar väl det carin...??


Haha, fattar INTE vart hon fått detta ifrån, men som det språkgeni jag är, så är det ju självklart att jag pratar franska och säger såklart JA!!!!

Hoppas VERKLIGEN INTE att min lärare kan franska, å typ vill ha invecklade konversationer med mig, för det enda jag kommer ihåg från skolfranskan är Je m'appelle carin, och jag kan ju för f-n inte ens stava det rätt :)

Jag tyckte i alla fall att det var riktigt kul att hon trodde jag snackar franska, jag har ju inte ens en franskt namn!!

Efter detta skulle vi såklart öva och läraren gick runt och frågade oss alla Wie sprachen Sie? Självklart sa jag Ich sprache swedisch, englisch und französisch :)

En av vittarna (det är mitt nya ord för vitnameser) sa Ich spreche vietnamesisch und Deutschland

hahaha, ja, bra att man pratar Tyskland :)
Än så länge pratar jag inte Tyskland!!! Utan håller mig till min franska!!

E så sugen på att typ smygfilma när vi pratar, för vi måste ju låta som några totalt retarded miffon, ska se om jag får till det!!!

Nu ska jag ut i solen, njut av snön i Sverige ni :)
Fast ska ärligt tilläggas att jag letade vantar idag efter skolan, men det verkar som att affärerna inte säljer det mer, men det är svinkallt att cykla på morgonen!!

första skoldagen!!!

Ja, borde väl skriva hela inlägget på tyska, så här efter första dagen i skolan, men skickade förut ett mail till A och fick tillbaka ett med en massa rättelser, så tror jag avvaktar ett tag innan jag använder min tyska in pupblic så att säga!!

Men i alla fall, infann mig i klassrummet 10 minuter innan lektionsstart, som den duktiga elev jag är. Sedan droppar det in 4 st till, 3 vitnameser och en grek. vinameserna pratar bara vitnamesiska med varandra hela tiden, så tror jag får fösöka bounda med greken, om han nu kan nån engelska, annars kan våra konversationer på tyska bli ganska så enformiga "wie heissen Sie" kommer man inte så långt med!!

våra 3 lektionstimmar ägnades åt att träna på just Wie heissen Sie, woher kommen Sie och tre andra sätt man kan säga detta på. Jag förstår att det måste vara SKITsvårt att komma som vitnames och lära sig ett för dem totalt okänt språk, jag har ju det i alla fall aningens förspänt, eftersom det låter som svenska och höra det nästan dagligen. Men ibland hade jag nästan svårt att hålla mig för skratt när det pratade och jag kan faktiiskt inte förstå att om läraren säger "das" och de säger typ "dam" 10 gånger att de inte hör sssssss, eller om det verkligen tycker det låter som M...

Men förmodligen hade andra asiater suttit och vridit sig i stolarna av skratt om jag skulle försöka prata kinesiska eller nåt,...

alla vitnameserna heter typ Jon Lu, Li Yan och Ju Jon eller liknande, jag har lite svårt att lära mig namnen (ja ni ser redan där brister jag) men en gång kallade jag en av dem Hanoi, det kanske var lite pinsamt.. är inte det nån huvudstad eller nåt??

Än så länge är jag bäst i klassen och så ska det förbli!!!

Auf Wiedersehen

taklagsfest!!

I lördags var det så dags att bege sig till en god vän till A för taklagsfest, i vanlig Antoine anda (inte Carin) så var vi såklart ca 45 minuter sena!!

På tillställningen grillade vi och pratade en massa byggsnack!! I alla fall kunde en där prata lite engeska så jag hade trevligt i alla fall :)

De hade till och med satt upp en sån där taklagskrans på taket, i en bok från när jag var ite så fanns det en sån, det är nog enda gången jag sett det!!

Jag måste såklart inspektera bygget från högre höjder och klättar upp till andra våningen via byggställningar. Konstaterar snabbt att jag aldrig någonsin ska bli snickare eller fasadklättrare eller liknande, fyfan vad högt, även om det inte ser ut så, och jag var livrädd...


kan kanske även vara fel skoval till att klättra på stegar.....schteeeekarn!!

¨
Här är hon, den så kallade stekarn, numer välkänd i de Berlinska kretsarna.. Visst finns det en risk att man kanske blir lite bländad av den vita kroppen, men det ska det snart bli ändring på!!


 


Obs. Ska tilläggas att bilden är från i Lördags, då det idag är mulet och svinkallt här (kanske typ 13 grader)

RSS 2.0