första skoldagen!!!

Ja, borde väl skriva hela inlägget på tyska, så här efter första dagen i skolan, men skickade förut ett mail till A och fick tillbaka ett med en massa rättelser, så tror jag avvaktar ett tag innan jag använder min tyska in pupblic så att säga!!

Men i alla fall, infann mig i klassrummet 10 minuter innan lektionsstart, som den duktiga elev jag är. Sedan droppar det in 4 st till, 3 vitnameser och en grek. vinameserna pratar bara vitnamesiska med varandra hela tiden, så tror jag får fösöka bounda med greken, om han nu kan nån engelska, annars kan våra konversationer på tyska bli ganska så enformiga "wie heissen Sie" kommer man inte så långt med!!

våra 3 lektionstimmar ägnades åt att träna på just Wie heissen Sie, woher kommen Sie och tre andra sätt man kan säga detta på. Jag förstår att det måste vara SKITsvårt att komma som vitnames och lära sig ett för dem totalt okänt språk, jag har ju det i alla fall aningens förspänt, eftersom det låter som svenska och höra det nästan dagligen. Men ibland hade jag nästan svårt att hålla mig för skratt när det pratade och jag kan faktiiskt inte förstå att om läraren säger "das" och de säger typ "dam" 10 gånger att de inte hör sssssss, eller om det verkligen tycker det låter som M...

Men förmodligen hade andra asiater suttit och vridit sig i stolarna av skratt om jag skulle försöka prata kinesiska eller nåt,...

alla vitnameserna heter typ Jon Lu, Li Yan och Ju Jon eller liknande, jag har lite svårt att lära mig namnen (ja ni ser redan där brister jag) men en gång kallade jag en av dem Hanoi, det kanske var lite pinsamt.. är inte det nån huvudstad eller nåt??

Än så länge är jag bäst i klassen och så ska det förbli!!!

Auf Wiedersehen

Kommentarer
Postat av: Lisa

Häng med greken du, så du kan få schysst semesterboende!

2011-05-03 @ 12:25:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0